, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με… φυματίωση 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

φωτο αρχείου

nosokomeio_diadromos_karfitsa
Θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.
Ο κ. Κετικίδης έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εργαζομένων που παρουσίασαν θετική δερμοαντίδραση στο τεστ για φυματίωση, απασχολούνται σε συγκεκριμένη κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του οποίου όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει για ευνόητους λόγους.
«Στον ανιχνευτικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης, πιθανόν να πρόκειται και για ηπατίτιδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κετικίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν πρόσφατα από τη νόσο. «Μπορεί κάποιοι να είχαν αντισώματα από παλιά. Το θέμα όμως είναι ότι νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη θεραπεία, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.
—-
Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής», διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι είναι απροετοίμαστη και εκτεθειμένη σε κινδύνους, από κρούσματα ελονοσίας που έχουν εμφανιστεί, τα οποία απέδωσε σε προσπάθεια καλλιέργειας πανικού.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού, που έκανε λόγο για ανυπαρξία πολιτικής στην προάσπιση της υγείας των πολιτών, ο κ. Ξανθός αντέτεινε ότι συνδικαλιστικοί, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, επιδίδονται σε μια γενική καταστροφολογία.
«Πρέπει να σκεφτούν κάποιοι, που έχουν και θεσμικούς ρόλους, ότι δεν μπορούν να παίζουν με αυτά τα πράγματα. Η δημόσια υγεία είναι σοβαρή υπόθεση και για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα. Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.