, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Θύματα και θύτες στη “δίκη των τοκογλύφων”…

Ως θύμα εκβιασμού επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ο Μάρκος Καραμπέρης προσπαθώντας να αντικρούσει τα όσα κατάθεσε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για τα κυκλώματα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η μάρτυρας του ζήτησε 10.000 ευρώ προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή της. «Πρέπει να ντρέπεσαι γι’ αυτά που λες. Μου ζήτησε 10.000 ευρώ για να μην καταθέσει στο τμήμα δίωξης εκβιαστών. Να μη βγω από τη φυλακή αν λέω ψέμματα» είπε ο επιχειρηματίας παίρνοντας το λόγο στην ακροαματική διαδικασία.

Τα “δώρα” στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ3

Στη συνέχεια κατέθεσε στο δικαστήριο άλλος ένας επιχειρηματίας ο οποίος δανείστηκε από το Μάρκο Καραμπέρη το ποσό των 100.000 ευρώ. «Τα πήρα άνευ τόκου» διευκρίνισε ενώ όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο να εξηγήσει για ποιο λόγο ο κατηγορούμενος να κάνει αυτή την εξυπηρέτηση ο μάρτυρας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είπε: «Σκέφτηκε ότι θα με δελέαζε για πιθανή μελλοντική επιχειρηματική συνεργασία».

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρθηκε και στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 στα χέρια του οποίου βρέθηκε μία επιταγή του ύψους 100.000 ευρώ. «Μου πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Με την προσωπική του επιρροή έλυσε αρκετά θέματα. Αν δεν υπήρχε αυτός δε θα γινόταν η επένδυση» είπε.

Επίσης ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο σημειωματάριο που διατηρούσε η γραμματέας του Μάρκου Καραμπέρη και στο οποίο αναφέρεται ότι δίνονται κάποια χρήματα στο δημοσιογράφο. «Αυτά ήταν για να φέρει το γιό μου μετάθεση στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Μάρκος Καραμπέρης αναφερόμενος σε ένα ποσό ύψους 2.000 ευρώ που σημειώνεται στη συγκεκριμένη ατζέντα. aggelioforos