Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις- Εντοπίστηκαν δύο σοροί από το πλήρωμα

elikoptero
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν οι δύο σοροί από το τριμελές πλήρωμα του Agusta Bell  που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στη νησίδα Κίναρο
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξάγεται στην περιοχή.
Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος.
Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
Το ελικόπτερο στη νυχτερινή πτήση εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο.
Η ανακοίνωση του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ έχει ως εξής:  [εκδόθηκε: 6:30 ]
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.