, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπεξαίρεση σε θυρίδες: Αθώοι οι τρεις τραπεζικοί

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι οι οποίοι παραπέμφθηκαν για υπεξαίρεση ύστερα από μήνυση δύο πελατών κεντρικού υποκαταστήματος Τράπεζας για απώλεια χρημάτων τους από τις τραπεζικές τους θυρίδες. Κατηγορούμενοι ήταν οι υπάλληλοι που κλήθηκαν και αντικατέστησαν τους συναδέλφους τους στο υποκατάστημα λόγω της εσωτερικής έρευνας καθώς έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις θυρίδες. Και οι δύο υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις απώλειες των ποσών που έχουν καταγγελθεί.

Συγκεκριμένα η δικογραφία αφορούσε απώλειες ποσών 5.000 ευρώ και 6.600 ευρώ που σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιδιοκτητών τους χάθηκαν από τις θυρίδες τους το 2016 και τη διετία 2017-18 αντίστοιχα. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίστηκαν ότι τα ποσά χάθηκαν μέσα από τις θυρίδες τους, ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο και μάλιστα η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της σημείωσε πως εκτός του ότι δεν προσωποποιείται η απώλεια των ποσών με τους τρεις υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν, αμφισβήτησε εάν χάθηκαν και τα ποσά. Ενδεικτικό είναι ότι την περίοδο των συγκεκριμένων μηνύσεων ήταν σε εξέλιξη η κεντρική έρευνα και όλες οι διαδικασίες στην Τράπεζα ήταν σε κλοιό ελέγχων.

Στις απολογίες τους οι τρεις υπάλληλοι ανέφεραν ότι μετακινήθηκαν στο συγκεκριμένο κατάστημα μεσούσης της έρευνας για τη μεγάλη υπόθεση των θυρίδων, ενώ οι συνήγοροί τους Κώστας Κοσμάτος και Χρήστος Λαμπάκης τόνισαν ότι οι υπάλληλοι δεν ήταν δυνατό να έχουν σχέση με όσα καταγγέλθηκαν αμφισβητώντας ακόμη και το αληθές των όσων υποστήριξαν οι μηνυτές.

Η κεντρική υπόθεση των θυρίδων βρίσκεται αυτή την περίοδο στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή ή όχι έξι κατηγορουμένων – πρώην και νυν υπαλλήλων της Τράπεζας σε δίκη. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την ασφάλεια οι μηνυτές κάνουν λόγο για απώλεια 2,6 εκατομμυρίων ευρώ σε χρήματα και τιμαλφή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.