, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι απαντά η ΔΕΗ για το θάνατο της τετραπληγικής

deh
Η ΔΕΗ δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι η 56χρονη τετραπληγική, η οποία πέθανε μια ώρα έπειτα από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της στα Χανιά, ήταν μηχανικά υποστηριζόμενη, τονίζει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της μετά τις καταγγελίες των συγγενών της άτυχης γυναίκας.
Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλε η οικογένειά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.
Σε σχετική ανακοίνωσή της από την πλευρά της, η ΔΕΗ τονίζει ότι «ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας».
Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.