12:28, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Τι είδε ο φακός του karfitsa.gr στη Σιθωνία το τριήμερο…

 
Σιθωνία Χαλκιδικής, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Πολλά από τα μπιτς μπαρ της περιοχής -που παρέμειναν κλειστά τα πρώτα χρόνια της κρίσης – άνοιξαν ξανά με… βαλκανική βοήθεια. Οι επιχειρηματίες “που βάζουν πλάτη” είναι από τη Σόφια και βλέπουν ευκαιρίες για χρυσές δουλειές στη Β. Ελλάδα και στον τουρισμό της!
Κλειστά πολλά σπίτια στη Σιθωνία Χαλκιδικής! Σε αυτοψία τoυ karfitsa.gr το περασμένο τριήμερο (τo τριήμερο του Αγίου Πνεύματος)  διαπιστώσαμε ότι ακόμη και οι καθηγητές στον πολυτελή οικισμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Βουρβουρού Σιθωνίας… δεν είχαν πάει για μπάνιο!  Αντιθέτως, πολλές βίλες σε όλο το «πόδι» νοικιάζονται με τη μέρα σε Ρώσους και Βούλγαρους επιχειρηματίες και μάλιστα σε υψηλή τιμή! Την ίδια ώρα, πάντα στο δεύτερο “πόδι” του πιο δημοφιλούς τουριστικού νομού, αναπτύσσονται πολλές Ελληνοβουλγαρικές παραθαλάσσιες μπίζνες. Πολλά από τα μπιτς μπαρ της περιοχής που παρέμειναν κλειστά τα πρώτα χρόνια της κρίσης άνοιξαν ξανά με… βαλκανική βοήθεια. Οι επιχειρηματίες “που βάζουν πλάτη” είναι από τη Σόφια και βλέπουν ευκαιρίες για χρυσές δουλειές στη Β. Ελλάδα και στον τουρισμό της!
Παρά την κίνηση και το μποτιλιάρισμα της εξόδου και της επιστροφής των εκδρομέων, πολλά παραλιακά μπαράκια και οργανωμένα αναψυκτήρια με ξαπλώστρες, δεν είχαν κόσμο, γεγονός που έκανε πολλούς να μιλούν για ημερήσιες εκδρομές και μάλιστα χωρίς ανέσεις αλλά μόνο με πετσέτες και… σάντουιτς Περισσότερες φωτο τoυ Σάββα Αυγητίδη εδώ http://e-photopress.blogspot.gr/2016/06/blog-post_21.html