Τι ώρα θα βρέξει σήμερα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης;

καιρός, φωτο Σάββας Αυγητίδης
ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης – http://e-photopress.blogspot.gr/
 
Νεφώσεις, πυκνότερες στη Βόρεια Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο με λίγες βροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε το Σάββατο 14 Μαΐου 2016. Τις θερμές πάντως ώρες της ημέρας λίγες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική προς την ανατολική και νότια χώρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 31 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στις ακτές της Βόρειας Κρήτης οι μέγιστες θα πλησιάσουν τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σημαντική εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: meteo.gr