18:15, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Τι ώρες λειτουργούν σήμερα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη;

agora1-1
Για τα τελευταία ψώνια του Πάσχα θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Μεγάλο Σάββατο από τις 10.00 έως τις 16.00.
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 2 Μαΐου, όπως και την Τρίτη, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.
Το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων επανέρχεται από την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, ενώ αμέσως μετά την αργία της Πρωτομαγιάς θα αρχίσει το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 10 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινούσαν μία μέρα νωρίτερα, όμως η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τις μεταθέτει κατά μία μέρα και, έτσι, θα αρχίσουν στις 4 Μαΐου.
Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.
Επειδή η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι η 1η Μαΐου, η οποία όμως συμπίπτει με επίσημη αργία του Κράτους όπως είναι η Κυριακή του Πάσχα, η δυνατότητα αυτή μετατίθεται, με βάση το νόμο, την επόμενη Κυριακή.
Επομένως, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016.
Προτεινόμενο ωράριο Κυριακής 8 Μαίου 2016: 11π.μ. έως 6μ.μ.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, από την πλευρά του, ανακοινώνει πως τα εμπορικά καταστήματα των επιχειρήσεων-μελών του (πολυκαταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων, μεγάλα καταστήματα, σουπερμάρκετ κ.λπ.) θα είναι ανοιχτά το Μ. Σαββάτο 30.04.2016 από τις 9:00 ως τις 20:00.