Κάθε αγανακτισμένος, όμως, οδηγός οφείλει να θυμάται, ότι επουδενί δεν πρέπει να ξεσπά στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, με βωμολοχίες, χειρονομίες και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση αγανάκτησης.
Αφενός διότι και αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και δεν φταίνε σε τίποτα, και αφετέρου διότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει αυστηρές ποινές σε όσους υιοθετούν μια απρεπή συμπεριφορά.
Ειδικότερα, όπως ορίζεται -μεταξύ άλλων- στην παράγραφο 7 του Άρθρου 12 «Γενικές Διατάξεις» του ΚΟΚ, «οι οδηγοί οχημάτων οφείλουν να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους πεζούς και στους άλλους οδηγούς».
Όποιος παραβαίνει τη συγκεκριμένη διάταξη, υιοθετώντας μια αγενή συμπεριφορά τιμωρείται με πρόστιμο 200 ευρώ, αλλά και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για 10 ημέρες, σύμφωνα με την παρ. 1 του Άρθρου 103 «Επιβολή διοικητικών μέτρων».


