, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε… καταυλισμό (ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ)

apth1
Σε… καταυλισμό έχει μετατραπεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης του «No Border Camp 2016» να συνεχίζονται για δεύτερη μέρα. Ο αριθμός των αλληλέγγυων στους πρόσφυγες από ολόκληρη την Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς, το ίδιο και οι… σκηνές που έχουν κατακλύσει το χώρο μπροστά από τη Νομική Σχολή. Μάλιστα στο χώρο του Πανεπιστημίου έχουν τοποθετηθεί από τους αλληλέγγυους χημικές τουαλέτες, ενώ έχουν στηθεί πάγκοι για την προετοιμασία γευμάτων. Δίπλα από τους πάγκους ένα τροχόσπιτο έχει μετατραπεί σε πρόχειρο πίνακα ανακοινώσεων, όπου αναγράφεται το μενού για τη σίτιση 2.000 ανθρώπων καθώς και ο καταμερισμός των εργασιών προκειμένου να ετοιμαστούν τα γεύματα.
apth7
apth4
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «No Border Camp» οικογένειες προσφύγων από τα κέντρα μετεγκατάστασης βρέθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ είναι άγνωστο αν θα παραμείνουν εκεί. Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας δήλωσε στο karfitsa.gr πως: «δε νομίζω πως η κατασκήνωση έχει γίνει για να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Μπήκαν κάποιοι πρόσφυγες σήμερα στους χώρους του πανεπιστημίου, όμως απ’ όσο γνωρίζω δεν είχαν μαζί τους πράγματα και αυτό είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται. Το πανεπιστήμιο δεν έχει τα μέσα για να παρέμβει και να αδειάσει το χώρο. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι δεν είναι χώρος κατασκήνωσης η πανεπιστημιούπολη και δεν έχουμε δώσει άδεια. Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, της εισαγγελέως και της κυβέρνησης».
apth3
Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη επανήλθε με νέα παραγγελία προς τις αστυνομικές αρχές για την κατασκήνωση «No Border Camp-Thessaloniki 2016» στην Πανεπιστημιούπολη. Ένα 24ωρο μετά την πρώτη της παραγγελία ζήτησε εκ νέου την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ειδικότερα, ζητεί να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση «διατάραξης οικιακής ειρήνης, παράνομης βίας, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και υποβάθμισης περιβάλλοντος». Η νέα πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε καθώς, μεσολάβησαν, στο μεταξύ, οι καταλήψεις δύο Σχολών του ΑΠΘ, της Νομικής και της Νέας Φιλοσοφικής. Καλεί τους αστυνομικούς να την ενημερώνουν για κάθε ενέργεια που πραγματοποιούν, εφιστώντας τους την προσοχή για εφαρμογή της παραγγελίας.
nomikh nomikh2

apth10 apth9 apth6 apth5
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.