ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Tο δεύτερο εξάμηνο του 2023 το «λίφτινγκ» στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
15/11/2022
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, με το ύψος της επένδυσης να κυμαίνεται στα 15-20 εκατ. ευρώ, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, Αθανάσιος Ψαθάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του συμποσίου που διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Hellas), με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο 2.0».

Η προαναφερόμενη επένδυση, σύμφωνα με τον ίδιο, εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου της ΕΤΒΑ ύψους 70 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2026, και το οποίο μάλιστα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300 εκατ. ευρώ «με μια μικρή μόχλευση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Λέγοντας ότι οι επενδύσεις είναι πλέον «πράσινες» και εστιασμένες στη ψηφιακή αναβάθμιση, ο κ. Ψαθάς ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει τη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή στην Ελλάδα, με 10.000 στρέμματα.

Κατά την τοποθέτησή του στη θεματική ενότητα «ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης -Επιμελητήρια» του συμποσίου, ο κ. Ψαθάς υπενθύμισε ότι από τα 70.000 στρέμματα αδειοδοτημένα για την εγκατάσταση Βιομηχανικών Πάρκων, τα 50.000 στρέμματα είναι υπό τη διαχείριση της ΕΤΒΑ «και από αυτά τα καθαρά είναι τα 35.000 στρέμματα, εκ των οποίων έχει πωληθεί το 86% σε 2.200 εταιρείες, από τις οποίες οι 1.600 είναι ενεργές και οι υπόλοιπες με κατεβασμένα τα ρολά».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη «να τρέξουμε το μαραθώνιο για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτών του ΕΣΠΑ με ρυθμό 100σταριού», παρατηρώντας ότι «πηγαίνουμε αρκετά καλά».

Τη «χρυσή ευκαιρία» που παρέχει στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και το ΕΣΠΑ, προκειμένου να οδηγηθούν στην εξωστρέφεια, επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Σίμος Διαμαντίδης, υπογραμμίζοντας ότι «όταν αυτό επιτευχθεί, τότε οι ελληνικές εξαγωγές θα τριπλασιαστούν τουλάχιστον». Υπενθύμισε ότι οι ελληνικές εξαγωγές το 2021 έφτασαν στα 40 δισ. ευρώ και φέτος αναμένεται να καταγράψουν νέο ρεκόρ, αφού «τον Σεπτέμβριο του 2022 ανέρχονταν στα 40 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 25% του ΑΕΠ της χώρας».

Related Post

Εφιάλτης για ανήλικη στη Θεσσαλονίκη – Την είχε αρπάξει 24χρονος, της έδινε ναρκωτικά και τη βιάζε

Σέρρες: 17χρονη μαθήτρια κατήγγειλε τον καθηγητή της για παρενόχληση – Συνελήφθη ο 62χρονος

Στην περιδίνηση της ενδοοικογενειακής βίας η Θεσσαλονίκη

Ευθ. Λέκκας για σεισμό στη Σκύρο: Παρακολουθούμε το φαινόμενο – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Για να οδηγηθεί μια επιχείρηση στην εξωστρέφεια «πρέπει να κάνει επενδύσεις», είπε ο κ. Διαμαντίδης και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι τα προαναφερόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία θα δώσουν τη δυνατότητα στις ΜμΕ να τις κάνουν «αφού θα έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν χρήματα χαμηλότοκα». Μεταξύ άλλων, επισήμανε το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα παρά την κρίση. Εκτιμώντας ότι «ήρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να απογειωθεί», τόνισε ότι η υιοθέτηση του Μακεδονικού Σήματος από τις ελληνικές επιχειρήσεις και η δραστηριοποίηση των ΜμΕ εκτός ελληνικών συνόρων «αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες για τον ΣΕΒΕ».

Τη θέση ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει διεθνή ρόλο, αλλά δεν το κάνει διατύπωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γρηγόρης Ζαρωτιάδης επισημαίνοντας την ανάγκη να τρέξει με ταχύτερο ρυθμό η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Υπάρχει δυναμική, αλλά δεν είναι αυτή που μπορεί να μας καθησυχάζει για την αποφυγή έστω της μερικής αποτυχίας στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων», είπε ο κ. Ζαρωτιάδης και υπογράμμισε την ανάγκη για την αξιοποίηση μέρους των πόρων για την υποστήριξη δημόσιων και μεγάλων υποδομών.

«Λεφτά υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι πως θα διοχετευθούν», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ ή αλλιώς Παρευξείνια), Αριστοτέλης Σπηλιώτης και σημειώνοντας ότι οι τράπεζες είναι μοχλός υποστήριξης και «δουλειά των επιχειρηματιών να παίρνουν ρίσκα», υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει η επιχειρηματική δραστηριότητα εκείνη που θα απορροφήσει τα κοινοτικά κονδύλια. «Το πιο κρίσιμο στοιχείο για να διοχετευθούν τα κονδύλια είναι να υπάρξει η κατάλληλη ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.  Όπως εξήγησε, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι πιο τολμηροί, αλλά και οι Μικρομεσαίοι στο επιχειρείν να μην είναι προσανατολισμένοι  στην εσωτερική αγορά.

Κανονικά το χρονοδιάγραμμα για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC

«Την άνοιξη μπαίνουν οι μπουλντόζες και το καλοκαίρι του 2025 θα υπάρχουν τα πρώτα κτίρια που θα στεγάζουν και τους πρώτους πελάτες του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς Thess Intec στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο Operations manager του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης , Τριαντάφυλλος  Δαράβαλης, μιλώντας στη θεματική ενότητα Τεχνολογία-Καινοτομία του συμποσίου.

«Είμαστε σε αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, που ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και ειδικότερα αναφορικά με τον υγρότοπο που υπάρχει στην περιοχή ενδιαφέροντος και ο οποίος αποκαλείται «παράκτιο έλος Περαίας». «Μας ζητήθηκε να γίνει μια πρόσθετη περιβαλλοντική μελέτη, την οποία θα έχουμε στα χέρια μας στις επόμενες 25 ημέρες και θα την προωθήσουμε για την ενσωμάτωσή της στο φάκελο που καταθέσαμε», διευκρίνισε.

Στην ίδια ενότητα ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, είπε ότι στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων, ειδικά για επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς του κλάδου της Αγροδιατροφής σε έκταση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Μιλώντας για τη σπουδαιότητα της έννοιας της καινοτομίας τόνισε ότι «είναι αυτή που τελικά οδηγεί στο οικονομικό κέρδος».

Tags: Θεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Άμφισσα: Κάθειρξη 10 ετών σε 75χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη
Θεσσαλονίκη

Εφιάλτης για ανήλικη στη Θεσσαλονίκη – Την είχε αρπάξει 24χρονος, της έδινε ναρκωτικά και τη βιάζε

Η 13χρονη εντοπίστηκε στο πλαίσιο αναζήτησης της έπειτα από δήλωση εξαφάνισης κι ενώ συγκροτήθηκε από την αστυνομία ειδική ομάδα για...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
10/01/2026
Φρίκη στην Αθήνα: Συνελήφθη 44χρονος που βίαζε τη 16χρονη φίλη του γιου του
Ελλάδα

Σέρρες: 17χρονη μαθήτρια κατήγγειλε τον καθηγητή της για παρενόχληση – Συνελήφθη ο 62χρονος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Σερρών η σύλληψη ενός 62χρονου καθηγητή λυκείου, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου, ύστερα...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
19/12/2025
Next Post
Νέα λίστα κυκλοφορεί ο Βαξεβάνης! – Όλα τα ονόματα!

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Ο Κ. Βαξεβάνης θα καταθέσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Τα 3 ζώδια που την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα έχουν μια μεγάλη ευκαιρία

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
25/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa