09:26, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

"Το ελεύθερο κάμπινγκ διώκεται, οι NO BORDERS… ΟΧΙ"

dimarxio1
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδικάζει τους βανδαλισμούς που έγιναν χθες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από πολυμελή ομάδα ατόμων χωρίς πρόσωπο (κουκουλοφόρους) και χωρίς την γενναιότητα της προσωπικής ευθύνης.
Σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το γεγονός ότι η επιδρομή αυτή έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, εμβληματικό χώρο όπου εκδηλώνεται, λειτουργεί και δρα συντεταγμένα η πρωτογενής λαϊκή βούληση, καθιστά τις πράξεις αυτές περισσότερο απεχθείς και αποδοκιμαστέες.
Με την ευκαιρία αυτή, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι πάγια θέση της είναι η υποστήριξη των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων σε μια πολιτισμένη κοινωνία, όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ειρηνικής διαδήλωσης, στην οποία κοινωνία όμως πρέπει να τηρούνται και οι στοιχειώδεις κανόνες του σεβασμού των αντίστοιχων δικαιωμάτων του «Άλλου».
Οι στοιχειώδεις αυτοί κανόνες δεν τηρούνται στην περίπτωση του «No Border Camp», καθώς η αυθαίρετη και παράνομη δημιουργία «κατασκήνωσης» μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους του ΑΠΘ είναι πράξη εντελώς απαράδεκτη, όταν είναι γνωστό πως ακόμη και το «ελεύθερο κάμπινγκ» στις παραλίες απαγορεύεται και διώκεται. Αποτελεί δε από την πλευρά των διοργανωτών του την εκδήλωση της έμπρακτης καταφρόνησης προς τον πανεπιστημιακό θεσμό, τα όργανά του, τους φοιτητές, αλλά και προς την ίδια την κοινωνία της Θεσσαλονίκης”