, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

To γράμμα του δημάρχου στον υπουργό για τον… ΟΑΣΘ

Λάζαρος Κυρίζογλου
“Από τον Αύγουστο, δηλαδή εδώ και 55 ημέρες, επιδιώκουμε συνάντηση μαζί σας αλλά δεν κατέστη αυτή εφικτή…”
“Καλύτερα να έρθετε εσείς στη Θεσσαλονίκη και όχι… 30 αιρετοί στην Αθήνα για να λύσουμε μαζί τα θέματα με τον ΟΑΣΘ” γράφει μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου

“Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) επιδιώκει από τον μήνα Αύγουστο μια συνάντηση μαζί σας εδώ και 55 ημέρες (Α.Π.901/5.8.16, Α.Π. 984/30.8.16, 1057/23.9.16 έγγραφά μας), προκειμένου να γίνει μία γόνιμη συζήτηση και αμφίπλευρη ενημέρωσή μας (Υπουργείο-Διοίκηση ΟΑΣΘ- Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ- Δήμαρχοι Π.Ε. Θεσσαλονίκης).” γράφει στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο κ Κυρίζογλου στον κ Σπίρτζη η οποία συνεχίζει:
“Η για σήμερα (Πέμπτη 29.9.16) ορισθείσα από εσάς, με γραπτή πρόσκλησή σας, συνάντησή μας στο Υπουργείο (ΥΠΟΜΕΔΙ) στην Αθήνα, ματαιώθηκε από εσάς και δεν θα πραγματοποιηθεί. Κύριε Υπουργέ Θεωρούμε απαράδεκτη την επί 12 συνεχείς ημέρες ταλαιπωρία των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. Το φαινόμενο αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Ζητάμε να πραγματοποιηθεί επιτέλους αυτή η κοινή συνάντησή μας το συντομότερο δυνατόν, σε μέρα που θα ορίσετε εσείς, στη Θεσσαλονίκη (για να μη μετακινούνται 30 περίπου άνθρωποι στην Αθήνα), στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ ή όπου εσείς επιλέξετε (στη Θεσσαλονίκη) και με διάθεση και πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας να συζητηθούν όλα τα σχετικά ζητήματα με τον ΟΑΣΘ, με σκοπό να επιλυθούν. Αναμένουμε την άμεση σχετική ανταπόκρισή σας.”