, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το μυστικό της πρωτιάς στα ΑΕΙ…

Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα η 18χρονη Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, μαθήτρια του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης, η οποία πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.377 μόρια.
Μιλώντας στον focus fm, δήλωσε ότι η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο θα είναι η Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να έχει προς το παρόν αποφασίσει ποια ειδικότητα θα ακολουθήσει. Η 18χρονη μαθήτρια βαθμολογήθηκε με 19 στα μαθηματικά, 20 στην Φυσική, 19,6 στην Χημεία, 17,9 στη Βιολογία και 20 στις αρχές Οικονομικής θεωρίας.
“Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για να πετύχεις τόσο υψηλές βαθμολογίες. Ακολούθησα συστηματικό και μεθοδικό διάβασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικά το τελευταίο διάστημα πριν τις εξετάσεις, διάβαζα περίπου οκτώ ώρες την ημέρα, έχοντας την συμπαράσταση της οικογένειάς μου και των φίλων μου”, είπε στον focusfm η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.
Μάλιστα, στην οικογένειά της, φαίνεται πως οι υψηλές βαθμολογίες, αποτελούν… παράδοση, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί της πέρασαν στο πανεπιστήμιο ως αριστούχοι.
Η 18χρονη μαθήτρια συμβουλεύει τους μαθητές που θα ξαναδώσουν εξετάσεις ή θα δώσουν για πρώτη φορά, να μην έχουν άγχος και να ακολουθούν συστηματικό διάβασμα.

#Tags: ΑΠΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.