, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εγκαινιάζεται το νέο αμαξοστάσιο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Της Έλενας Καραβασίλη/ Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης
Το νέο περιβαλλοντικό έργο του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή (20/3/2015), αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες. Πρόκειται για το νέο αμαξοστάσιο, που εκτείνεται σε έκταση 10στρ., διαθέτει 3.200m2 κτιριακές εγκαταστάσεις και 6.700 m2 εξωτερικούς χώρους όπου φιλοξενούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες (Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου, τεχνίτες -ηλεκτρολόγοι, σιδηροτεχνίτες κλπ-, διαχείρισης και κίνησης οχημάτων), καθώς και το σύνολο του στόλου των οχημάτων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα εγκαίνια του νέου αμαξοστασίου θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα από τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, χοροστατούντος του παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμου.
Ιγνάτιος Καιτετζίδης Σάββας Αυγητίδης
«Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα κόσμημα για το δήμο μας. Έχουν στεγαστεί η διεύθυνση περιβάλλοντος και καθαριότητας του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, καθώς και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Επίσης εδώ στεγάζονται τα συνεργεία του δήμου, όπως οι σιδεράδες και οι ηλεκτρολόγοι, οι επόπτες, αποδυτήρια αλλά και χώροι ανάπαυσης για τους εργαζόμενους», σημειώνει στην Karfitsa ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας Γιάννης Καρτάλης.

Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης
Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης

Όπως αναφέρει ο κ. Καρτάλης η δυναμική του στόλου των οχημάτων στο δήμο, ανέρχεται σε 15 απορριμματοφόρα, τρία σάρωθρα, τρία gcb, πέντε φορτηγά για ογκώδη υλικά, τρία τρίκυκλα, τρία καλαθοφόρα για τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού και κλαδέματος. Ο συγκεκριμένος χώρος, προβλέπεται να επιλύσει το πρόβλημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ θα καλύψει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες της διαχείρισης και συντήρησης όλων των οχημάτων.
foto3
Χώροι αναψυχής στο πρώην αμαξοστάσιο
f2 (2)
Το παλιό αμαξοστάσιο που στεγαζόταν δίπλα από τα κοιμητήρια της Θέρμης, πλέον έχει καθαριστεί και έχουν μείνει μόνο οι εγκαταστάσεις οι οποίες αναμένεται άμεσα να αξιοποιηθούν ως χώροι αναψυχής και πρασίνου. «Καταφέραμε μετά από 30 χρόνια να μεταφέρουμε το εργοτάξιο από τα παραπήγματα που υπήρχαν εκεί. Η προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη στιγμή- σε συνεργασία με την εκκλησία της Πυλαίας- είναι να δημιουργήσουμε σε εκείνο το σημείο ένα χώρο ανάπλασης. Ήδη έχει αναβαθμιστεί η περιοχή με τους κατοίκους να δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι», σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.
f1
Ιδιαίτερα δύσκολες και χρονοβόρες ήταν οι διαδικασίες ανεύρεσης του χώρου, μέσω διαγωνισμών, γι’ αυτό και καθυστέρησε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο «έργο πολιτισμού». «Τελικά καταφέραμε και πήραμε το “διαμάντι” της περιοχής, με τον ιδιοκτήτη να μας παραδίδει τον χώρο ακριβώς όπως τον θέλαμε», εξηγεί ο κ. Καρτάλης.
Σωστή οργάνωση και λειτουργία
Πρωταρχικός στόχος σύμφωνα με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, είναι η σωστή οργάνωση και λειτουργία του νέου αυτού χώρου, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «Προτεραιότητά μας είναι τα θέματα καθημερινότητας. Το μεγαλύτερο βάρος το δίνουμε στη συντήρηση των πάρκων του δήμου αλλά και στην καθαριότητα.
Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης
Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης

 
Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι η σωστή οργάνωση, και λειτουργία του νέου αυτού χώρου ώστε να αποδώσει στο μέγιστο», σημειώνει ο κ. Καρτάλης. Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι, «θα εντοπίσουμε ότι λεπτομέρειες και πιθανές ελλείψεις υπάρχουν στο κομμάτι της καθαριότητας και του πρασίνου, για να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την καλή εικόνα στο δήμο μας και γιατί όχι, να γίνουμε ένας δήμος υπόδειγμα».
Σιδηρουργός Χαράλαμπος Παπατέρπος- Φωτό Σάββας Αυγητίδης
Σιδηρουργός Χαράλαμπος Παπατέρπος- Φωτό Σάββας Αυγητίδης

Άμεση επικοινωνία με τους πολίτες
«Η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, με ποιοτικό, σύγχρονο και μεθοδικό τρόπο, είναι το κύριο μέλημά μας. Είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε καθημερινά», τονίζει ο κ. Καϊτετζίδης . Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, αναφέρθηκε και στην καινοτόμα υπηρεσία ανά την Ελλάδα, όπου οι πολίτες έχουν άμεσα επαφή και παρέμβαση σε ζητήματα που αφορούν στην καθαριότητα του δήμου. Κάθε πολίτης μπορεί να αναφέρει στο δήμο τα «κακώς κύμαινα» στην περιοχή του, το αίτημα καταχωρείται στο δήμο και από εκεί αποστέλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίας. Αφού εκτελεστεί το αίτημα, ο δήμος επικοινωνεί ηλεκτρονικώς με τον πολίτη για να βεβαιωθεί πως το αίτημα διεκπεραιώθηκε. «Στη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη που είναι σε λειτουργία εδώ και έξι μήνες (15195), υπάρχει άμεση ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών. Πλέον η επικοινωνία γίνεται και ηλεκτρονικά- από κινητό- με ιδιαίτερη απήχηση στους νέους ανθρώπους. Αυτή την αμφίδρομη σχέση εξυπηρέτησης προς όφελος του πολίτη, έρχεται να συμπληρώσει η δημιουργία του υπερσύγχρονου αμαξοστασίου», υπογραμμίζει ο κ. Καϊτετζίδης.
Εργάτης Καθαριότητας Βασίλης Καραμπίνης- Φωτό Σάββας Αυγητίδης
Εργάτης Καθαριότητας Βασίλης Καραμπίνης- Φωτό Σάββας Αυγητίδης

Προσεχώς… κινηματογράφος
Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης
Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης

Για τη δυνατότητα να μετατραπεί το αμαξοστάσιο σε έναν χώρο πολιτισμού, μίλησε ο κ. Καϊτετζίδης λέγοντας πως οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί το εργοτάξιο. «Οι πιο τολμηρές σκέψεις που έχω συζητήσει με τον αντιδήμαρχο είναι να φιλοξενηθούν στο συγκεκριμένο χώρο διαλέξεις, εικαστικά δρώμενα, ακόμη και κινηματογράφος».
Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης
Αμαξοστάσιο δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- Φωτό Σάββας Αυγητίδης

Να σημειώσουμε πως στο πλαίσιο των εγκαινίων του αμαξοστασίου, προστέθηκαν στο στόλο των οχημάτων καθαριότητας του δήμου ακόμη τέσσερα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, τεχνολογίας euro 6, με τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων να ξεπερνά το 50%, όπως εξηγεί ο κ. Καιτετζίδης. «Ακόμη και αυτό συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Βέβαια, όλα αυτά υλοποιήθηκαν χάρη στην ένταξη του δήμου μας στο πράσινο ταμείο χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο ο προϋπολογισμός του δήμου και κατ’ επέκταση οι δημότες», καταλήγει ο κ. Καϊτετζίδης.
Χειριστής Γιάννης Τσολακίδης - Φωτό Σάββας Αυγητίδης
Χειριστής Γιάννης Τσολακίδης – Φωτό Σάββας Αυγητίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.