, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το «Plan Β» της κυβέρνησης για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα

Καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια ,Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 . (EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ)

Τρία μέτρα στο τραπέζι – Καμία συζήτηση για lockdown.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής ενός γενικού lockdown στη χώρα μας ακόμα και αν οι δείκτες του κορονοϊού συνεχίζουν να επιδεινώνονται. Αυτό διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει «ούτε μια στο εκατομμύριο» να επιβληθεί γενική καραντίνα στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό αλλά και την ανησυχία που έχει εγείρει η μετάλλαξη Όμικρον.

Το πλάνο της για έξοδο από την πανδημία βασίζεται στο τρίπτυχο: Αύξηση των εμβολιασμών, εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αυτά είναι:

  • Αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 την εβδομάδα και απαίτηση η σχετική βεβαίωση όπου απαιτείται να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου.
  • Επαναφορά της χρήσης μάσκας για όλους και στους εξωτερικούς χώρους.
  • Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.