, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το “Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου”

Istame

 

Χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο «Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου».

Έγγραφο που υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου αναφέρει ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διενήργησε έλεγχο επί συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών του αναφερόμενου Ιδρύματος, ο οποίος περαιώθηκε χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα.

Στην ερώτηση που είχε απευθύνει ο κ. Νικολόπουλος στο υπουργείο Οικονομικών, επικαλείτο δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έστρεψαν τα φώτα τους, στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να διενεργήσει έλεγχο.

Ήταν, όπως αναφέρει ο βουλευτής, μια από τις 387 εντολές ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλε η Αρχή και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Νικολούδης.

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.