“Από το 2010 ακόμα στην περιοχή του κόλπου, έχει εγκριθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός, άρα ξέρουμε ότι αν σήμερα έχουμε 23 νόμιμες μονάδες, έχει εγκριθεί να γίνουν… 50”
—
«Το πρόβλημα αυτό ξεκινάει πολύ παλιά. Δημιουργήθηκε ένα νομικό καθεστώς το 1999, για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, για να μπει μια τάξη στον κόλπο. Δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε μια τέτοια περιοχή», δήλωσε στον Alpha96.5, ο Κώστας Γιουτίκας, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και φυσικών πόρων, με αφορμή τις παράνομες μυδοκαλλιέργειες.
Για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα του Θερμαϊκού, ο κύριος Γιουτίκας είπε:
«Από το 2010 ακόμα στην περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, έχει εγκριθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός των μυδοκαλλιεργειών, άρα ξέρουμε ότι αν σήμερα έχουμε 23 νόμιμες μονάδες, έχει εγκριθεί να γίνουν… 50.
Ζητάμε λοιπόν από τον υπουργό να εφαρμόσει αυτή ακριβώς τη μελέτη, να δώσει το ΟΚ στην αποκεντρωμένη διοίκηση να προχωρήσει σε μισθώσεις αυτών των νέων μονάδων, έτσι ώστε να μπορούν οι νέοι μυδοκαλλιεργητές ή αυτοί που είναι παράνομοι , να μπορούν να πάρουν χαρτιά νόμιμα».
Ο Κώστας Γιουτίκας τόνισε, κλείνοντας, πως οι παράνομες μυδοκαλλιέργειες, εκτός από έλλειψη εσόδων για το κράτος, σημαίνει και υποβάθμιση του προϊόντος. «Πρέπει να αντιληφθούνε όλοι οι φορείς και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ότι είμαστε όλοι αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής πορείας αυτής της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.
Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άρπαξαν κοσμήματα από 82χρονη
Η κλοπή έγινε χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, ενώ συνελήφθη ένας 33χρονος κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων