, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ρεπορτάζ της "Karfitsa", η ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό και η απάντηση που… δεν έδωσε!

nikolopoulos2
Στα χέρια των αρμόδιων υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου αλλά και του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού βρίσκεται το δημοσίευμα της εφημερίδας KARFITSA αναφορικά με την «Μαύρη εργασία» στις ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας με τίτλο «Ανθεί η μαύρη εργασία στα ξενοδοχεία» αποτύπωνε την κατάσταση αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι υπάλληλοι των ξενοδοχειακών μονάδων στην Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα μάλιστα με επώνυμες καταγγελίες του Προέδρου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας δεν επαρκούν προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους επιτόπιους στα μεγάλα και τα μικρότερα καταλύματα.
Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα της KARFITSA εδώ:

Ανθεί η “μαύρη εργασία”στα ξενοδοχεία

Με αφορμή το ρεπορτάζ της KARFITSA ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς προς τους παραπάνω υπουργούς.
Από την πλευρά του βέβαια, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος δεν απάντησε επί της ουσίας ούτε στα επιχειρήματα και τις θέσεις των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους στον τομέα του τουρισμού. Δήλωσε δε, ότι δεν απαντά λόγω… γραφειοκρατίας, αφού όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο η αναφορά του κ. Νικολούπουλου δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου…
Nikolopoulos
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.