, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη θα γεμίσει… ακτιβιστές!

paralia-thessalonikis-6
Οι PES Activists Greece, οι  Έλληνες Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με στόχο την ενότητα και πάθος για αλλαγή, διοργανώνουμε σε συνεργασία με το PES, το PES Women, το Rainbow Rose, οργανώσεις και κινήματα της κοινωνίας των πολιτών την τρίτη Συνδιάσκεψή μας με τίτλο #PES4Change, το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου 2016. H Συνδιάσκεψη θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη [International Congress Center of HELEXPO], σε μια πόλη-σύμβολο της ανεκτικότητας, της πολυμορφίας και των καινοτόμων ιδεών. Σε ένα κοσμοπολίτικο σταυροδρόμι πολιτισμών που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, με το βλέμμα στραμμένο ιδίως στην προσφυγική κρίση και τη μεγάλη δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών. Την Θεσσαλονίκη των κοινωνικών αγώνων, του ανθρωπισμού και των ανοιχτών οριζόντων.
Στη συνδιάσκεψη, που φέτος θα έχει πανευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση, με ακτιβιστές από περισσότερες από δέκα χώρες και σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής να συμμετέχουν ενεργά, θα οργανωθούν θεματικά τραπέζια εργασίας και καμπάνιες δρόμου πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφυγικού, πολιτικών για τη νέα γενιά, νεανικής επιχειρηματικότητας, καταπολέμησης της ανεργίας και τοπικών μεταρρυθμίσεων. Στο επίκεντρο της συνδιάσκεψής μας είναι οι προοδευτικές πολιτικές για τη Νέα Γενιά που θα δώσουν ξανά ελπίδα στους νέους ανθρώπους για ποιοτικό μέλλον, για δουλειές με αξιοπρέπεια, για δημιουργία και κοινωνική ευαισθησία. Για πραγματικές αλλαγές με τους νέους στο προσκήνιο,  που θα επιτρέψουν να ονειρευτούμε ξανά το μέλλον μας και να χτίσουμε τη ζωή μας μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη.
Αποκορύφωμα της Συνδιάσκεψης είναι το Leaders F2F Panel” (Σάββατο, 8/10, 18.30), στο οποίο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής προοδευτικής οικογένειας, Σοσιαλδημοκράτες Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των κινημάτων θα συναντήσουν ακτιβιστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης και θα αναζητήσουν απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα της Γενιάς μας. Υποσχόμαστε αυτή η ανοιχτή εκδήλωση να είναι πραγματικά διαδραστική, με νεανική φρεσκάδα και καινοτόμα δομή που θα θυμίζει το “World Economic Forum” και συμμετοχή του κοινού που θα σπάει τους παράλληλους μονολόγους και θα καταλήγει σε απτές προτάσεις για αλλαγές. Γιατί η Δημοκρατική κουλτούρα είναι ο μεγάλος πλούτος της Κεντροαριστεράς. Γιατί ο ουσιαστικός διάλογος για τα καθημερινά προβλήματα είναι αυτό που έχει ανάγκη ο σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός. Γιατί οι κοινές μας αξίες είναι ο μόνος δρόμος για ενότητα και υπέρβαση στην πράξη.
Παράλληλα, θα σχηματιστούν ομάδες εργασίας για την προσφυγική κρίση (Σάββατο 8/10, 10.00 πμ), αναζητώντας μια νέα κοινή προοδευτική ευρωπαϊκή πολιτική και προσεγγίζοντας καλές πρακτικές ένταξης των προσφύγων στα Κράτη-Μέλη.
Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων ακτιβιστών για τις μελλοντικές κοινές δράσεις το απόγευμα της Παρασκευής και ένα φιλόδοξο…“Red Party το βράδυ του Σαββάτου!
Στη συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας του PES και εκπρόσωπος του Immigration Network  Marije Laffeber, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η Αντιπρόεδρος του PES Katarina Nevedalova, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, o Εκπρόσωπος των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία Χρήστος Σεβαστιάδης, η Επικεφαλής της Ελληνικής Ευρωομάδας του S&D κι Ευρωβουλευτής Εύα Καιλή, οι Ευρωβουλευτές του S&D Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Παπαδάκης και Victor Negrescu, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι και Γιώργος Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, οι Εθνικοί Συντονιστές των PES Activists Θοδωρής Δουλουμπέκης και Αλέξανδρος Καρύδης, ο Πρόεδρος του  Rainbow Rose Jose Angel Santoro, η Αντιπρόεδρος του PES Women Ζέφη Δημαδάμα ο επικεφαλής προσφυγικής Πολιτικής του Ποταμιού Γιώργος Τσαούσης κι άλλες προσωπικότητες της Ελληνικής κι Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Επιστήμης, των Τεχνών, της Αυτοδιοίκησης, του Συνδικαλιστικού Κινήματος, των κοινωνικών οργανώσεων και της αγοράς.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα πατώντας ΕΔΩ