Το σημείο της Θεσσαλονίκης όπου "βρέχει" κλήσεις καθημερινά! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

parking-thema-kτου Βαγγέλη Στολάκη
Ως ένα από τα πιο συχνά μέρη που… “μπορεί να σε γράψουν” για παράνομη στάθμευση χαρακτηρίζεται τον τελευταίο καιρό το πάρκινγκ ελεγχόμενης στάθμευσης που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος του αγάλματος Βενιζέλου.
Μπορεί η δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης να έχει καταργηθεί και ο δήμος Θεσσαλονίκης να περιμένει την επανασύστασή της, όπως άλλωστε ανακοίνωσε κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, οι υπηρεσίες του δήμου δεν κάθονται με… σταυρωμένα τα χέρια.
Τα… στυλό και τα μπλοκάκια των 20 ατόμων του Τμήματος Ελέγχου του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντικατέστησαν την δημοτική αστυνομία έχουν πάρει φωτιά.
Ενδεικτική είναι η εικόνα του πάρκινγκ σήμερα το απόγευμα στο οποίο σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είχαν στο παρμπρίζ τους το… ροζ χαρτάκι!
“Πρόκειται για το Τμήμα Ελέγχου του δήμου Θεσσαλονίκης που συστάθηκε αμέσως μετά από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Ο νόμος περί κινητικότητας μας έδινε το δικαίωμα να πάρουμε ορισμένες αρμοδιότητες. Το εν λόγω τμήμα είναι υπεύθυνο για την παράνομη στάθμευση στους ελεγχόμενους χώρους, τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα και τα διαφημιστικά μπάνερ. Το συγκεκριμένο πάρκινγκ το επισκεπτόμαστε σχεδόν καθημερινά. Άτομα να έχεις να γράφουν” σημειώνει στο karfitsa.gr ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Λευτέρης Κιοσέογλου.
Σημειώνεται πως τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση στο εν λόγω σημείο αγγίζουν τα 20 ευρώ και εάν πληρωθούν μέσα σε είκοσι μέρες καταβάλλεται μόλις το 50%, δηλαδή 10 ευρώ.
parking-klhseis-thessaaloniki (5) parking-klhseis-thessaaloniki (4) parking-klhseis-thessaaloniki (3) parking-klhseis-thessaaloniki (2) parking-klhseis-thessaaloniki (1)