10:10, Τρίτη
18 Ιανουαρίου 2022

Το «τελευταίο αντίο» στον χαρισματικό χειρουργό Στάθη Τσιρλιάγκο (ΦΩΤΟ)

κηδεια2
Με μεγάλη θλίψη, σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον Στάθη Τσιρλιάγκο, χαρισματικό χειρουργό, που αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή χθες τη νύχτα, σε ηλικία μόλις 67 ετών.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είναι και πολιτικοί, όπως οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, αλλά και πλήθος απλών πολιτών οι οποίοι έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον αγαπητό χειρουργό.
Να σημειωθεί ότι η εκκλησία είναι γεμάτη από στεφάνια που έχουν στείλει γνωστές προσωπικότητες της ιατρικής, όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος δηλώνει το παρών. Επίσης, στεφάνια έστειλε η κλινική στην οποία εργαζόταν μέχρι το τέλος ο Στάθης Τσιρλιάγκος, «Άγιος Λουκάς» αλλά και η «Euromedica». Επίσης και το ΑΤΕΙΘ στο οποίο ήταν καθηγητής.
Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατος του, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, καθώς και έναν τεράστιο αριθμό φίλων, συνεργατών αλλά και ανθρώπων που ήταν ασθενείς του κ. Τσιρλιάγκου.
γιατροςΟ δρ. Τσιρλιάγκος ήταν χειρούργος ατυχημάτων, ειδικός τραυματιολόγος. Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1948 όπου τελείωσε το Λύκειο. Υιός του Παθολόγου Ιατρού Αθανασίου Τσιρλιάγκου. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1972. Υπηρέτησε ως Ανθυπίατρος τη Στρατιωτική του θητεία. Από το 1975 μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική Johanniter-Krankenhaus Rheinhausen, Duisburg (Γερμανία) από όπου πήρε και τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στο Τραυματιολογικό Κέντρο Bergmannsheil GE- Bochum (Γερμανία) για 4 επιπλέον χρόνια και έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Χειρουργού Ατυχημάτων το 1982. Ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Αποκατάσταση Σύνθετων Καταγμάτων Πυέλου (Λεκάνης) ενώ παράλληλα το 1982 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Τραυματιολογία στο Πανεπιστήμιο του Bochum (ειδικό θέμα: κακώσεις-κατάγματα κνήμης). Διετέλεσε επιμελητής στο Τραυματιολογικό Κέντρο Bergmansheil GE-Bochum (Γερμανία) μέχρι το 1984. Συνολική νοσοκομειακή εκπαίδευση 10,5 χρόνια (1,5 χρόνο στην Ελλάδα και 9 χρόνια στη Γερμανία).
Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε διατηρούσε ιατρείο (Ανδριανουπόλεως & Παπακυρίτση 8, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη), επιπλέον χειρουργούσε στην Κλινική Άγιος Λουκάς, Θεσσαλονίκης ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 1981 ήταν μέλος της Γερμανικής Επιστημονικής Εταιρίας Χειρουργών Ατυχημάτων. Ήταν επίσημος εκτιμητής Αναπηριών Εργατικών και τροχαίων ατυχημάτων για τους Γερμανικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς και τα γερμανικά δικαστήρια. Τέλος, από το 1991 ήταν τακτικός καθηγητής στο ΑΤΕΙΘ με αντικείμενο τη χειρουργική-τραυματιολογία.
Δείτε τις φωτογραφίες από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης:
κηδεια1
κηδεια3
ΚΗΔΕΙΑ7
ΚΗΔΕΙΑ9
Ελ.Καραβ.