, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το βάθρο του τροχονόμου στο Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟ)

φωτο Σάββας Αυγητίδης Παραδοσιακό βάθρο τροχονόμου στο Λευκό Πύργο /  Δεκέμβριος 2014
φωτο Σ. Αυγητίδης/ Παραδοσιακό βάθρο τροχονόμου στο Λευκό Πύργο / Δεκέμβριος 2014

Των Έλενα Καραβασίλη- Σάββα Αυγητίδη 

Η καθιερωμένη μέρα του ρυθμιστή τροχονόμου πραγματοποιείται παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη από τη Διεύθυνση Τροχαίας, σε μια προσπάθεια να τιμηθεί το έργο των τροχονόμων. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης τοποθετήθηκε βάθρο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Λ. Νίκης, που θύμισε παλαιότερες εποχές στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

«Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται για να τιμήσουμε τον τροχονόμο- ρυθμιστή. Είναι μία διαδικασία του ’50 και του ’60, που γινόταν με αυτό τον τρόπο η ρύθμιση της κυκλοφορίας. Εύχομαι από το νέο έτος να έχουμε λιγότερα ατυχήματα», ανέφερε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Βάϊος Χόνδρας.

tiriakidis

«Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να υπάρχει ευταξία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο αφορά στις σταθμεύσεις και στη μείωση των ατυχημάτων. Για το 2014, εκτός από τα μικρό προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχαμε μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων με 12 νεκρούς λιγότερους από το 2013. Όσο αφορά στους σοβαρά τραυματίες έχουμε 100 λιγότερους, ενώ αυτές τις ημέρες, οι δυνάμεις τις υπηρεσίας μας είναι επί ποδός, για να διευκολυνθεί η κίνηση των εκδρομέων», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τυριακίδης.

foto3

Ο Αρχιφύλακας Ταλιχουανίδης κάθεται στο βάθρο του τροχονόμου την παραμονή της πρωτοχρονιάς εδώ και έξι χρόνια, ρυθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων. «Οι νέοι οδηγοί δε το γνωρίζουν, όμως στους παλιούς αυτό το έθιμο φέρνει μνήμες μίας άλλης εποχής».

 

«Είναι ένα έθιμο που ανακαλεί εικόνες από μία εποχή πιο αθώα, με λιγότερα προβλήματα. Εύχομαι τον επόμενο χρόνο να είμαστε ενωμένοι, πιο δυνατοί και αισιόδοξοι», ευχήθηκε ο αντιδήμαρχος κινητοποίησης των πολιτών, νεολαίας και αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

φωτο Σάββας Αυγητίδης Δεκέμβριος 2014

troxonomos-vathro1

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.