, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Το… "χωριό ανακύκλωσης" που στήθηκε στην Τούμπα

anakyklwsi1 copy
Ένα “χωριό” ανακύκλωσης έχει στηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη εκεί όπου σήμερα ο κεντρικός δήμος πραγματοποιεί το πρώτο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.
Από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται δράσεις, κυρίως για παιδιά σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η ανακύκλωση και οι ωφέλειές της στις μικρές ηλικίες.
anakyklwsi2 copy
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης
Στην περιοχή δίπλα από το γήπεδο του ΠΑΟΚ έχουν στηθεί σταντς ενημερωτικά, μπλε κάδοι και ένα κιβώτιο, όπου οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές οι οποίες επίσης ανακυκλώνονται.
anakyklwsi4 copy
Μιλώντας στο karfitsa .gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Θανάσης Παππάς έκανε λόγο για μια δράση η οποία στοχεύει στην ενημέρωση του κόσμου. Όπως είπε η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή παράγει 300 τόνους σκουπίδια καθημερινά, από τα οποία το 10% είναι ανακυκλώσιμα υλικά. “Οι αριθμοί πηγαίνουν πολύ καλά. Στόχος μας είναι του χρόνου να διπλασιάσουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης” σχολίασε ο κ. Παππάς.
anakyklwsi5 copy
Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
 
11.00 – 15.00: Λούνα πάρκα Ανακύκλωσης / Παιδιά και μεγάλοι παίζουν, διασκεδάζουν με μουσική και κερδίζουν δώρα
11.00 – 14.00: Τρία Θεματικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης  / Τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι.  Σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις» και το Θεματικό εργαστήρι Ανατολική Α.Ε.
11.00 – 15.00: Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  και η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά που θα φέρουν οι δημότες
17.30 – 19.30: Θεματικό εργαστήρι «Η βαλίτσα των ξεχασμένων αντικειμένων» / Πρόταση για δημιουργική αναψυχή και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων
17.30 – 19.30: Εργαστήρι ανακατασκευής παιχνιδιών από παλιά παιχνίδια
19.30: Performance «Η ανακύκλωση πάει τσίρκο» / Παράσταση με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, θεατρίνους, ξυλοπόδαρους
 
20.30 – 21.30: Συναυλία της ορχήστρας σαξοφώνων «Ku Klux Sax»
 
21.30 – 22.30: Λαϊκή βραδιά με το Μίλτο Ιωαννίδη και το συγκρότημά του

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.