, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τον Ιούνιο αρχίζουν οι εργασίες στο Βόθωνα

BOTHWNAS-KATASTROFESΣτην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του οδικού άξονα Νέας Φώκαιας-Αθύτου, στη θέση «Βόθωνας» της Κασσάνδρας, όπου εδώ και πολλούς μήνες παραμένει κλειστός, λόγω καθιζήσεων στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη διάβρωση που προκαλείται στο υπέδαφος από τη θάλασσα. Αυτό είχε ως συνέπεια να κοπεί –στην κυριολεξία- στα δύο το πρώτο «ποδι» της Χαλκιδικής.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «άναψε» το «πράσινο φως» για το έργο και έχει οριστεί ανάδοχος. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, θα ακολουθήσει η έκδοση των πρακτικών της δημοπράτησης, στη συνέχεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης θα ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας και το Ελεγκτικό Συνέδριο θα δώσει την τελική έγκριση. «Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα κληθεί ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα υπογραφεί η σύμβαση. Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες», γνωστοποίησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr, οαντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ευστάθιος Αβραμίδης.
STA8HS-ABRAMIDHS-1
ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων, Ευστάθιος Αβραμίδης
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού. «Πιστεύουμε πως δεν θα σημειωθούν προβλήματα, καθώς ήδη το συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι κλειστό και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους»,υποστήριξε ο κ. Αβραμίδης. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε, εντός του Ιουνίου θα παραδοθεί ο νέος οδικός άξονας Νέας Ποτίδαιας-Κασσάνδρειας και θα τον χρησιμοποιούν οι περισσότεροι οδηγοί που κατευθύνονται προς τη χερσόνησο.
BOTHWNAS-PARAKAMPSH-2
BOTHWNAS-PARAKAMPSH
Οι παρεμβάσεις
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή του Βόθωνα περιλαμβάνουν έργα οδοποιίας και σταθεροποίησης των πρανών.«Εκπονήθηκε μια ολοκληρωμένη μελέτη με την οποία αναμένεται να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο σημείο της επαρχιακής οδού και ταλαιπώρησε οδηγούς, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής», εξήγησε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης.  Το έργο, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
POTIDAIA-KASSANDREIA
Ο δρόμος Ν. Ποτίδαιας-Κασσάνδρειας
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο στον τομέα της Οδοποιίας αποτελεί η νέα χάραξη από τη Νέα Ποτίδαια έως την Κασσάνδρεια, μήκους 17 χιλιομέτρων,που αυτό το καλοκαίρι θα δοθεί στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έπειτα από μια σειρά εμποδίων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ο νέος οδικός άξονας θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής. «Όπως είναι γνωστό, η Χαλκιδική και κυρίως η περιοχή της Κασσάνδρας συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες. Όλη η Θεσσαλονίκη μετακινείται εκεί κάθε καλοκαίρι και εμείς ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να παρέμβουμε με οποιονδήποτε τρόπο για να δώσουμε ανάσα στην κυκλοφορία των οχημάτων και γενικότερα να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου», τόνισε χαρακτηριστικά στο halkidikifocus.gr ο κ. Αβραμίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.