, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νεκροί 3 στρατιώτες από έκρηξη όλμου σε άσκηση – Σοβαρά τραυματισμένος ο επιβλέπων αξιωματικός

 

βολή-όλμων-660x378

Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή δυο επαγγελματίας οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας “Κατά την πραγματοποίηση βολών βαρέων όπλων πεζικού με όλμους στο πεδίο Βολής Γλαφυρών στο Βόλο, εξερράγη ο σωλήνας ενός όλμου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ΕΠΟΠ και ενός οπλίτη θητείας και έναν τραυματία αξιωματικό”.

Θέση για το δυστύχημα στο πεδίο βολής στα Γλαφυρά Βόλου, που είχε σαν αποτέλεσμα το χαμό τριών οπλιτών και τον τραυματισμό ενός αξιωματικού, πήρε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών., του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών .

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων.

Συνταγματάρχης (ΔΒ) Ιωάννης Βαλάρης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ».

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.