, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του… ήλιου‏ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ ασφαλιστικό

του Άρη Κουτσιούκη

Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς το θερμόμετρο στις 11:00 το πρωί ήταν στο 0, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στην Αριστοτέλους, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους
Μάλιστα, στην αρχή κάποιοι παρέμεναν μερικά μέτρα δίπλα από την κύρια συγκέντρωση, για να έχουν… ήλιο.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στον ήλιο

Ζητούν κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ Αριστοτέλους

«Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι για το εργατικό κίνημα αιτία πολέμου. Όπλα των εργαζομένων είναι η οργάνωσή τους στα ταξικά σωματεία. Η κυβέρνηση και η Ε.Ε. ξηλώνουν δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με αίμα. Απέναντι σε αυτό, η μόνη λύση είναι πανεργατικός, παλλαϊκός ξεσηκωμός. Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη» είπε στο Karfitsa.gr ο Στράτος Κουρτζανίδης, πρόεδρος του σωματείου εργατοϋπαλλήλων σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική.

Αυτήν τη στιγμή οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Βρίσκονται στην οδό Ερμού και, σύμφωνα με πληροφορίες του Karfitsa.gr, θα κατέβουν την Αγ. Σοφίας, θα διασχίσουν την Τσιμισκή, θα ανέβουν τη Βενιζέλου, θα στρίψουν στην Εγνατία και η πορεία θα καταλήξει στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου και θα διαλυθεί.

Πορεία ΠΑΜΕ ασφαλιστικό

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.