Τους πέρασαν χειροπέδες για φοροδιαφυγή!

612xeiropedes_554_355Χθες το πρωί συνελήφθησαν στις Σέρρες και στην Νάουσα Ημαθίας, ένας άντρας και μία γυναίκα αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών για φοροδιαφυγή, καθώς και τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για το ίδιο αδίκημα.
Πρόκειται για τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών και ποινή φυλάκισης 5 ετών.
Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, συνελήφθη, 44χρονη ημεδαπή, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν 6 καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών και 4 μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και για έκδοση – αποδοχή από κοινού εικονικών φορολογικών στοιχειών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.