fbpx

, Παρασκευή
14 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στον Όλυμπο-Κατολίσθηση σκότωσε ορειβάτη!

oreivatis-diaswsi-olumposΕπιχείρηση απεγκλωβισμού ορειβάτη που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στον Όλυμπο είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή κλιμακίου διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Συγκεκριμένα, η ΕΟΔ ενημερώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 σήμερα το πρωί ότι ομάδα Τσέχων ορειβατών χτυπήθηκε από κατολίσθηση στο μονοπάτι της Κακόσκαλας στον Όλυμπο και άμεσα κλιμάκιο διασωστών της Οργάνωσης που βρισκόταν ήδη στο βουνό έσπευσε προς βοήθεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο ένας εκ των ορειβατών ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος κατάφερε τραυματισμένος να φτάσει μόνος του στο καταφύγιο του Σπήλιου Αγαπητού.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά του νεκρού ορειβάτη.
(φωτό αρχείου ΕΟΔ)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.