Τούρκοι μαφιόζοι σκοτώνονται κυριολεκτικά με Σύριους και Αφγανούς για την κυριαρχία στη διακίνηση του χαπιού των τζιχαντιστών – Πάνω από 100 άτομα στο στόχαστρο του ελληνικού FBI που πραγματοποιεί αθόρυβα δεκάδες έρευνες
του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη
Οι επιχειρήσεις εντοπισμού τουλάχιστον 100 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε μαφιόζικες ομάδες από την Τουρκία, τη Συρία, το Αφγανιστάν και άλλες αραβικές χώρες είναι στο επίκεντρο για τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η δυναμική και αποτελεσματική επιχείρηση των προηγούμενων ημερών φέρεται να έπιασε στον ύπνο τους Τούρκους λαθρέμπορους όπλων που επιχείρησαν να «δραστηριοποιηθούν» στην Ελλάδα. Το πέρασμα από την Τουρκία στη χώρα μας ήταν η μόνη λύση για εγκληματικές οργανώσεις που βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους για την κυριαρχία στο λαθρεμπόριο όπλων, διακίνησης μεταναστών και φυσικά και διακίνηση ναρκωτικών.
Ο πόλεμός τους στην ελληνική επικράτεια μετράει αρκετούς νεκρούς και οι ενέδρες αλά Τούρκα σε κοινή θέα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της αποδόμησης αυτών των ομάδων από το ελληνικό FBI που έχει αναλάβει να ξεκληρίσει τα μέλη των Τούρκων αλλά και Σύριων κακοποιών.
Μετά το αιματηρό σκηνικό στη Γλυφάδα υπάρχει μια τεράστια κινητοποίηση από τους αξιωματικούς της ΔΑΟΕ και οι έρευνες σε Πειραιά, Κυψέλη, Πατήσια, Αχαρνών αλλά και στα βόρεια προάστια διεξάγονται αθόρυβα αλλά με μεγάλη ένταση. Οι ερευνητές του οργανωμένου εγκλήματος έχουν προχωρήσει σε μια πολύ στοχευμένη και απόλυτη χαρτογράφηση ατόμων που εμπλέκονται με τουρκικές μαφιόζικες ομάδες και θεωρούν πως είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστούν. Άλλωστε μετά τη δολοφονία στη Λούτσα πριν από έναν χρόνο, στο διπλό φονικό στο σουπερμάρκετ του Πειραιά πριν από λίγους μήνες αλλά και στο διπλό φονικό τη Δευτέρα στη Γλυφάδα, οι συλλήψεις των εμπλεκομένων ήταν άμεσες. Αυτό δείχνει πως εκτός από την επιχειρησιακή δυνατότητα της ΔΑΟΕ υπάρχει και σωστή πληροφόρηση.
Κλειστά τα στόματα των Τούρκων συλληφθέντων
Οι δυο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν δεν έδωσαν και πολλά στοιχεία. Προφυλακίστηκαν και οι δύο για το αιματηρό σκηνικό που στήθηκε στη Γλυφάδα. Ο ένας τήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε την παρουσία του στο σημείο. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή και ηθική αυτουργία.
Μάλιστα, χθες ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος νεκρός Τούρκος της Γλυφάδας, ο οποίος όπως περίμεναν οι αρχές ήταν «μπουμπούκι». Διαπιστώθηκε ότι καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης και συγκεκριμένα ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ. Ο λόγος; Ανθρωποκτονία.
Οι αντίπαλες ομάδες της τουρκικής μαφίας έχουν πολύ μεγάλη κόντρα και λύνουν τις διάφορες τους στην Ελλάδα, στην Ιταλία, αλλά και στη Γερμανία. Μέλη από τους «Ντάλτονς», τα «Γεράκια», τους «Redkit», αλλά και από τους πιο σκληρούς της ομάδας «Baygaralar», εκτελούν δεκάδες συμβόλαια θανάτου. Όμως εκτός από τον πόλεμο μεταξύ τους, έχουν απέναντί τους και ομάδες από τη Συρία και το Αφγανιστάν που έχουν υποστεί «ζημιά» στις επιχειρήσεις τόσο της διακίνησης μεταναστών όσο και στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κυρίως για τα χάπια captagon, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.
Τεράστια… μπίζνα με ασύλληπτα κέρδη
Αυτά τα χάπια που μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια από τον ISIS είναι η αιτία των δεκάδων συμβολαίων θανάτου από μαφιόζους της Μέσης Ανατολής.
Το captagon είναι μια συνθετική αμφεταμίνη που εντάσσεται σε ένα φάρμακο κατά της ναρκοληψίας ή των προβλημάτων ελλειμματικής προσοχής. Το χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες του ISIS για να είναι σε υπερδιέγερση και κάπως έτσι συνδέθηκε με τη βιαιότητα των τζιχαντιστών.
Πρόκειται για μια τεράστια μπίζνα που είχαν στήσει οργανώσεις από τη Μέση Ανατολή κυρίως και τα διακινούσαν σε δεκάδες χώρες. Το ναρκωτικό των φτωχών ήταν πολύ εύκολο να διοχετευτεί σε αγορές πέρα από τη Συρία, τα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Όταν οι τουρκικές εγκληματικές οργανώσεις με μέλη άτομα κουρδικής καταγωγής μπήκαν στο παιχνίδι, έβαλαν αυτομάτως απέναντί τους τόσο τους Σύριους όσο και του Αφγανούς.
Οι τεράστιες ποσότητες που διακινούσαν απέφεραν τρελά κέρδη και πόλεμο μεταξύ τους για την κυριαρχία. Αυτός ο πόλεμος για τα ναρκωτικά κυρίως, αλλά και το λαθρεμπόριο όπλων, έχει περάσει το Αιγαίο και σημειώνονται τα σκηνικά με δολοφονίες από αδίστακτους εγκληματίες.
Πρόκειται για το χάπι των τζιχαντιστών που τα προηγούμενα χρόνια έκανε θραύση σε ευρωπαϊκές πόλεις. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια που αποκομίζουν οι εγκληματικές οργανώσεις των Τούρκων έχουν προκαλέσει ζημιά στις τάξεις των διακινητών του ISIS και των τζιχαντιστών.
πηγή POLITICAL




