fbpx

, Δευτέρα
15 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Η πανωλεθρία του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ

dikastiko-megaro

Της Χρύσας Κυριακού
Ο εφησυχασμός ότι ο συνδυασμός θα περνούσε πάση θυσία στο β’ γύρο αλλά και η χαμηλή δημοτικότητα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Χρήστου Μπακέλλα οδήγησαν όπως φαίνεται τον συνδυασμό που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης στην 3η θέση, πίσω από τον Νίκο Βαλεργάκη και τη Γιάννα Παναγοπούλου. Μιλώντας στην «Κ» δικηγόροι αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο Μπακέλλα υπήρξε υπερβολική αισιοδοξία πιστεύοντας ότι η δυναμική του κόμματος που υπάρχει στην κοινωνία, θα αποτυπωνόταν και στην εκλογική μάχη για την προεδρία του δικηγορικού συλλόγου.
Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν ασχολήθηκε σε κεντρικό επίπεδο με την εκλογική διαδικασία, η απογοήτευση της Κουμουνδούρου είναι μεγάλη και… απρόσμενη! «Ήμασταν ήσυχοι και δεν εντείναμε την προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να ανακηρυχθούμε δεύτερη ή ακόμη και πρώτη δύναμη» τονίζουν στην «Κ» στελέχη του συνδυασμού Μπακέλλα και συμπληρώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα.
Ο Χρήστος Μπακέλλας έμεινε τρίτος στις προτιμήσεις των συναδέλφων του συγκεντρώνοντας 577 ψήφους. «Παρά το… ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο δικηγορικό σύλλογο οι δικηγόροι δεν προτίμησαν τον συνδυασμό του κ. Μπακέλλα. Φαίνεται πως ο επικεφαλής τους δεν ενέπνευσε… Το ψηφοδέλτιο είχε ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Δεν ξέρουμε τι έφταιξε και δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση» υποστηρίζουν μεταξύ άλλων.
Valergakis
 
Βαλεργάκης «Έχει αναγνωριστεί η δουλειά μου»
Τη θέση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσουν, στον επαναληπτικό γύρο που θα διεξαχθεί στις 2 και 4 Μαρτίου ο Νίκος Βαλεργάκης και η Γιάννα Παναγοπούλου. Σε δηλώσεις του ο κ. Βαλεργάκης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τού έδωσαν την πρώτη θέση. «Είμαι ευχαριστημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς το ποσοστό του 25% είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με το ποσοστό των αντιπάλων μου. Αυτό δείχνει την τιμή που μου έκαναν οι συνάδελφοι. Μου δείχνουν εμπιστοσύνη για να συνεχίσω και την επόμενη τετραετία», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η πρώτη θέση δείχνει ότι «έχουν αναγνωρίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη δουλειά που έχουμε κάνει στην προεδρία». Ενόψει του δευτέρου γύρου ο κ. Βαλεργάκης είπε ότι είναι μία καινούργια εκλογική μάχη, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι θα τον τιμήσουν εκ νέου οι συνάδελφοί του που τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αλλά και εκείνοι που δεν το έπραξαν «αναγνωρίζοντας κι αυτοί το έργο μας στην κάλπη». Ο κ. Βαλεργάκης σχολίασε και την τρίτη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπακέλα. «Εμένα δε με ενδιαφέρουν τα κόμματα στο δικηγορικό σύλλογο. Το έχω αποδείξει μέχρι τώρα από την πορεία μου στη θέση του προέδρου. Με ενδιαφέρουν τα προβλήματα των δικηγόρων τα οποία και προσπαθώ να λύσω. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είμαι αντίθετος σε κάθε κυβέρνηση που προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στους δικηγόρους», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
 
panagopoulou
Παναγοπούλου: «Συνεχίζουμε…»
Από την πλευρά της η Γιάννα Παναγοπούλου θέλησε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό της. «Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφίους μου για τον έντιμο προεκλογικό αγώνα που δώσαμε. Θα είμαστε όλοι μαζί, θα έχουμε κοινή πορεία στο μέλλον γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα», είπε και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε μαζί με τους δικηγόρους πέρα και έξω από κόμματα για ένα δικηγορικό σύλλογο εξωστρεφή που θα παρεμβαίνει στην κοινωνία για το συμφέρον όλων των πολιτών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.