, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βούλιαξε η Χαλκιδική! Σπίτια… «κολυμπάνε» στο νερό!(ΦΩΤΟ)

 

φωτο Σταμάτης Αγκόρτζας /  www.halkidikinews.gr
Αποκλείστηκε κυριολεκτικά  από χειμαρρώδη νερά της καταιγίδας που έπληξε σήμερα το μεσημέρι τη χερσόνησο της Κασσάνδρας με τις υπηρεσίες του τοπικού δήμου να δίνουν άνιση μάχη με τη θεομηνία που έπληξε εκτός από το οδικό δίκτυο και κατοικημένες περιοχές.
Πέρασαν περισσότερες από τρεις ώρες προκειμένου το νότιο τμήμα της Κασσάνδρας να είναι προσπελάσιμο από το επαρχιακό οδικό δίκτυο, αφού τα δύο ρέματα που διασχίζουν τον επαρχιακό δρόμο Ν.Φώκαιας – Αθύτου και τον επαρχιακό δρόμο Κασσάνδρας – Σάνη είχαν υπερχειλίσει και ήταν αδιαπέραστα από τον όγκο του νερού.
Στο μεταξύ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Κασσάνδρας. Όπως δήλωσε στο karfitsa.gr ο αντιδήμαρχος ύδρευσης και αποχέτευσης Κασσάνδρας Βασίλης Στακίνης, δημιουργήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα στον οικισμό της Σίβηρης, αφού παρατηρήθηκε υπερχείλιση του ποταμιού στην περιοχή. “Υπό κανονικές συνθήκες ο βιολογικός καθαρισμός θα έπρεπε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Όμως ιδιώτες ρίχνουν μέσα σε αυτό όμβρια ύδατα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα. Ό,τι πρόβλημα δημιουργηθεί να το αντιμετωπίσουμε”
Στις 16.30 δόθηκε στην κυκλοφορία από την τροχαία ο δρόμος Ν.Φώκαιας – Αθύτου, με τις τοπικές αρχές να συμβουλεύουν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον κινηθούν στο οδικό δίκτυο της περιοχής
Λ. Ζαβλιάρης

Αποκλεισμένη από  τα νερά της βροχής βρέθηκε η χερσόνησος της Κασσάνδρας και οι υπηρεσίες του δήμου τέθηκαν το μεσημέρι σε συναγερμό εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Για τουλάχιστον 3 ώρες η νότια χερσόνησος της Κασσάνδρας έμεινε αποκλεισμένη, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αδύνατη, γιατί τα δύο ρέματα που διασχίζουν τον επαρχιακό δρόμο Ν.Φώκαιας – Αθύτου και τον επαρχιακό δρόμο Κασσάνδρας – Σάνη είχαν υπερχειλίσει και ήταν αδιαπέραστα από τον όγκο του νερού.

Ο αντιδήμαρχος Κασσάνδρας Αντώνης Μιχαλάκης μίλησε στο halkidikinews.gr και περιέγραψε γλαφυρά την κατάσταση: «Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και ευχόμαστε να μην συνεχιστεί η βροχή. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα κοιμητήρια Κασσανδρείας, όπου η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Ο υπερβολικός όγκος νερού έχει προξενήσει καταστροφές στο κοιμητήριο και ουσιαστικά έχει σκεπαστεί με νερό. Βρισκόμαστε 100 μέτρα από το κοιμητήριο και δεν μπορούμε να πλησιάσουμε. Είναι τόσο πολύ το νερό! Από κει περνά το μεγάλο ρέμα της Αθύτου που εκβάλει στη Σίβηρη.  Το νερό στη γέφυρα της Σίβηρης κοντεύει να φθάσει το οδόστρωμα» ανέφερε ο κ.Μιχαλάκης.

Την ίδια ώρα έχουν πλημμυρίσει κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι. Εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Κασσάνδρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον οικισμό της Σίβηρης. 
Στο μεταξύ, στις 16.30 δόθηκε στην κυκλοφορία από την τροχαία ο δρόμος Ν.Φώκαιας – Αθύτου. Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Κασσάνδρας οι οδηγοί που θα κινηθούν στο οδικό κύκλωμα της χερσονήσου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Όπως φαίνεται σε σημερινές φωτογραφίες τα σπίτια στην Καλλιθέα Χαλκιδικής βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στο νερό:
kassandra-xalkidiki3 kassandra-xalkidiki5

vroxes
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Καλλικράτειας καθώς και στο πρώτο πόδι με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις από σπίτια και επιχειρήσεις

www.xalkidikipress.gr

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι της Κασσανδρείας στο κοιμητήριο της περιοχής. Οι μαρμάρινες πλάκες πολλώτάφων ξεριζώθηκανκαι έσπασαν με αποτέλεσμα να μεταφερθούν μέτρα πιο μακριά…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.