, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Παραλείψεις από τις αρχές εντοπίζει ο δικηγόρος της 24χρονης

Έχουν γίνει παραλείψεις κατά την καταγγελία της 24χρονης για το βιασμό της στην αστυνομία δήλωσε εκ νέου σήμερα Σάββατο ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

«Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί… εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι: «Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε… Το χάσαμε το αίμα πάει».

Ο κ. Διαλυνάς σημείωσε επίσης ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» άρα όπως είπε «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Για την αποστολή των εξετάσεων στην Ελβετία

Παράλληλα ο κ. Διαλυνάς, μιλώντας στον Alpha, αναφέρθηκε και στην αποστολή των εξετάσεων σε εργαστήριο στην Ελβετία, εκφράζοντας την απορία του: «Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο; Τι είναι ιδιωτικό;» σημείωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

Νέες καταγγελίες

Σε ότι αφορά σε μία ακόμη κοπέλα που έχει έρθει σε επαφή μαζί του καταγγέλοντας ίδια σχεδόν ιστορία με εκείνη της 24χρονης Γεωργίας, που όμως έλαβε χώρα πριν 2 χρόνια, ο  κ. Διαλυνάς επισήμανε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα κινηθεί ακόμη νομικά, αφού «ακόμα υποφέρει και χρειάζεται στήριξη».

Για το κύκλωμα μαστροπείας

Ο κ. Διαλυνάς ανέφερε ότι την Δευτέρα ή την Τρίτη θα καταθέσει στις Αρχές τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με το διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών. «Πριν από δύο μέρες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρηστοφίδης είπε ότι ήρθαν στα χέρια του στοιχεία ότι συμμετέχουν Κύπριοι επιχειρηματίες και έρχονται κοπέλες από την Κύπρο για πάρτι κλπ. και ήδη έχει διαταχθεί έρευνα από τον Γεν. Εισαγγελέα της Κύπρου» σημείωσε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, είπε. «Πριν δύο μέρες ήρθαν σ’ εμένα συγκεκριμένες έγγραφες πληροφορίες. Το κύκλωμα αποτελείται από τρεις υποομάδες. Κάθε ομάδα έχει αρχηγό που κατονομάζεται, όπως κατονομάζεται και ο τρόπος δράσης, οι χώροι όπου γίνονται η αλίευση των κοριτσιών και ο γεωγραφικός χώρος που κινούνται» είπε ο κ. Διαλυνάς, ενώ ερωτηθείς αν κάποιο από αυτά τα ονόματα είναι γνωστό από την υπόθεση της 24χρονης απάντησε πως «δεν αναφέρονται ονόματα των 3-4 καταγγελόμενων (για τον βιασμό) αλλά κάποιων άλλων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.