Αθώοι για τον βιασμό τουρίστριας στο Λασίθι!

viasmosΝέα ενημέρωση:
Αθώοι κρίθηκαν, με οριακή πλειοψηφία, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου οι πέντε Λασιθιώτες για τον ομαδικό βιασμό μίας τουρίστριας το καλοκαίρι του 2010 (δείτε εδώ).
Οι τρεις από τους πέντε κατηγορούνταν ότι είχαν συμμετάσχει ενεργά στο βιασμό της νεαρής γυναίκας, ενώ οι άλλοι δύο για συνέργεια στο βιασμό καθώς φέρονταν να παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα στην παραλία του Λασιθίου όπου και έγινε το περιστατικό.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η κοπέλα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ωστόσο προσπάθησε να αμυνθεί, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πέντε κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι η νεαρή τουρίστρια τους ακολούθησε με τη θέλησή της όπως και η συμμετοχή της στην ερωτική συνεύρεση ήταν εκούσια.
Παλαιότερη ενημέρωση:
Στο «σκαμνί» για υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρής τουρίστριας κάθονται σήμερα, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, πέντε νεαροί Κρητικοί.
Το συμβάν σημειώθηκε σε γνωστή παραλία τουριστικής περιοχής του νομού Λασιθίου μετά από νυχτερινό μπάνιο και ενώ η κοπέλα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αν και η κοπέλα ήταν ζαλισμένη από το αλκοόλ, προσπάθησε να αντισταθεί, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει το βιασμό της.
Από τους πέντε νεαρούς, οι τρεις κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά στον ομαδικό βιασμό της κοπέλας, ενώ οι άλλοι δύο παρακολουθούσαν γυμνοί και σε απόσταση αναπνοής τα όσα εκτυλίσσονταν, παρέχοντας ψυχική συνδρομή στους άλλους τρεις να συνεχίσουν τις πράξεις τους.
Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η νεαρή τουρίστρια είχε μεταβληθεί σε «δοχείο ηδονής» ενώ με τα όσα τις έκαναν οι κατηγορούμενοι, καταρράκωσαν σε έσχατο βαθμό την ανθρώπινη αξία της.