, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Βόμβα» Καπραβέλου για τους ανεμβολίαστους: Να μην μπαίνουν πουθενά

Για «επιτακτική ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού» έκανε λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, ενώ αναφέρθηκε και στους ανεμβολίαστους.

Όπως είπε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στο MEGA, «μία είναι η λύση, το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε ελεύθερη την ανθρώπινη δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι ανήθικο να επεκτείνεις τη διαθεσιμότητα κλινών COVID εις βάρος άλλων νοσημάτων. Τα άλλα νοσήματα δεν… επέλεξαν τη νόσο τους, τους βρήκε».

Ο κ. Καπραβέλος είπε ακόμη «να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο» και πρόσθεσε: «Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά.  Αν δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο».

Καπραβέλος: «Βλέπαμε το κακό να έρχεται»

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια φροντίδα εκτός ΜΕΘ. Οι υγειονομικές ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Το φωνάζαμε από τον Αύγουστο, αυξήσαμε τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, βλέπαμε το κακό να έρχεται και είχαμε προειδοποιήσει», σχολίασε ο κ. Καπραβέλος.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, «στην προηγούμενη εφημερία στο νοσοκομείο του έξι ασθενείς ήταν στα χειρουργεία και σε κοινούς θαλάμους διασωληνωμένοι με άμεσο μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Χθες καταφέραμε με μαραθώνιο αγώνα να τους βάλουμε σε ΜΕΘ.

Προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η πανδημία χάθηκε στην κοινότητα. Όσο και να αυξήσουμε τις δυνατότητες ενός συστήματος υγείας, κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.