, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βόρειο Αιγαίο – Μεταναστευτικό: 7 στους 10 θεωρούν βελτιωμένη την κατάσταση

Τις τάσεις που διαμορφώνονται μεταξύ των νησιωτών του βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό ζήτημα, κατέγραψε έρευνα της γνωστής εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού της Λέσβου «Aeolos Tv» η οποία και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα:

Οι πολίτες σε ποσοστό 73,2% διαπιστώνουν σαφή βελτίωση της κατάστασης όσο αφορά την μεταναστευτικό στον τόπο τους. Το 18,3% υποστηρίζει ότι η κατάσταση παραμένει ίδια και το 8,3% ότι έχει χειροτερέψει.

Σε παρόμοια ερώτηση για το αν θεωρούν ότι η κατάσταση στο νησί τους είναι ελεγχόμενη, σε ποσοστό 78,1% απαντούν θετικά (με ναι και μάλλον ναι) και μόλις 20,4% απαντούν αρνητικά (με όχι και μάλλον όχι). Ας σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 οι απαντήσεις των πολιτών ήταν τελείως διαφορετικές. Σε ποσοστό 49,1% είχαν απαντήσει ότι η κατάσταση στον τόπο τους έχει χειροτερέψει, και μόλις 27,5% απαντούσε ότι έχει βελτιωθεί.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό, 62,2% οι νησιώτες θεωρούν ότι οι κλειστές δομές είναι η λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό κρίνονται θετικοί κατά 56,1% και αρνητικοί ή μάλλον αρνητικοί κατά 44,1%.

Η λειτουργία κλειστών δομών που προωθεί η κυβέρνηση κρίνονται ότι συμβάλλουν στην αποτροπή νέων ροών κατά 51,6%, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 46,1%.

Τέλος σε ποσοστό 55,5% οι πολίτες απαντούν ότι οι επιτροπές κατοίκων για τη διαχείριση του προσφυγικού έχουν δημιουργηθεί για προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους, ενώ σε ποσοστό 26,.9% θεωρούν ότι έγιναν για πραγματικούς λόγους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 15 Ιανουαρίου και σε αυτήν συμμετείχαν τηλεφωνικά 700 άτομα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.