, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βουλγαρία: Σε κρατικά ιδρύματα πέντε από τα αδέλφια της μικρής Μαρίας

goneis mariasΥπό κρατική φροντίδα τέθηκαν την Τρίτη πέντε από τα συνολικά εννέα παιδιά της οικογένειας Ρούσεφ, της βιολογικής, δηλαδή, οικογένειας της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε να ζει με οικογένεια Ρομά στα Φάρσαλα.

Η οικογένεια, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ζει σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας καθώς καλείται να επιβιώσει με τα κρατικά επιδόματα ύψους 40 ευρώ το μήνα σε ένα δωμάτιο.

Η ίδια η Σάσα Ρούσεβα μαζί με τα δύο μικρότερα παιδιά της, τον τρίχρονο Νάσκο και τη δίχρον Πένκα, μετακινήθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία της πόλης Στάρα Ζαγκόρα που βρίσκεται σε απόσταση 25 μιλίων από το Νικολάεβο, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας.

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες αποφάσισαν να τοποθετήσουν την κυρία Ρούσεβα και τα δύο μικρότερα παιδιά της σε ξενώνα ενώ τα άλλα πέντε ανήλικα παιδιά της θα τοποθετήθούν είτε σε κρατικά ιδρύματα  είτε σε θετές οικογένειες» δήλωσε ο δήμαρχος του Νικολάεβο, Κόσιο Κόσεφ.

Την ίδια ώρα, όμως, η κρατική υπηρεσία για την προστασία των παιδιών της Βουλγαρίας επιμένει ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά της.

«Οι βουλγαρικές αρχές είναι έτοιμες να αναλάβουν την ευθύνη για τη Μαρία τώρα που διασφαλίστηκε ότι είναι παιδί Βούλγαρων» δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας, Εύα Ζέτσεβα.

protothema

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.