Ξεκινάνε τα έργα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Την έναρξη των εργασιών για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη σε Μητροπολιτικό Πάρκο κήρυξαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, υπογράφοντας τη σύμβαση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.


Η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κτίριο Χ (Εργαστήριο Θεατρικής Ομάδας) εντός του πρώην στρατοπέδου.

Ο κ. Τζιτζικώστας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά συνιστά την πλέον εμβληματική παρέμβαση, που έχει γίνει στη δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία αποκτά έναν μοναδικό, υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου, που επί δεκαετίες διεκδικούσε η τοπική κοινωνία. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε τις προσπάθειες του Δήμου Παύλου Μελά και της κοινωνίας της δυτικής Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου, όμως η κυριότερη συμβολή της στο σπουδαίο αυτό έργο για το περιβάλλον, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των εργασιών με 20 εκατομμύρια ευρώ.