, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Χιλιάδες Τούρκοι εκδρομείς επισκέπτονται τη Β. Ελλάδα!

720_107677_3662f71c05-80577dd1be8d5aab
Ουρές χιλιομέτρων με Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά έχουν σχηματιστεί από την πλευρά της Τουρκίας στο συνοριακό σταθμό Κήπων του Εβρου, καθώς χιλιάδες Τούρκοι εκδρομείς αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.Είναι ενδεικτικό ότι από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα το πρωί πέρασαν περισσότεροι από 5.000 Τούρκοι εκδρομείς, οι ουρές των οχημάτων ξεπερνούν τα πέντε χιλιόμετρα και ο χρόνος αναμονής για να περάσουν τα σύνορα ανέρχεται σε τέσσερις ώρες.
Η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως λόγω της διαδικασίας ελέγχου καθώς εδώ και κάποιους μήνες έχει διαφοροποιηθεί στα τελωνεία και πλέον προβλέπεται κατά τον τελωνειακό έλεγχο η υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων όλων των διερχομένων επιβατών προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους. Μία διαδικασία ιδιαιτέρως χρονοβόρα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ φανερά εκνευρισμένος με την όλη κατάσταση έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
«Ε μα τι ξεφτίλα, τι ντροπή είναι αυτή επιτέλους! Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έξοδος Τούρκων τουριστών και η χώρα και η περιοχή αναμένεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες στο τελωνείο των Κήπων καταγράφοντας νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας από την γείτονα χώρα.Δυστυχώς όμως διαπιστώνεται έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού και αδυναμία εξυπηρέτησης τους με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία τους, τον εκνευρισμό, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επιστρέφουν πίσω. Και μετά μιλάμε για τουρισμό, παλεύουμε για ανάπτυξη και προσέλκυση εταιριών και επενδύσεων στην περιοχή. Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Αλεξανδρούπολη.»Η μαζική έξοδος των Τούρκων εκδρομέων οφείλεται στο τέλος του Ραμαζανιού και για τις διακοπές τους έχουν επιλέξει προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Θάσος και η Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.