, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη!

ÊÁÉÑÉÊÏ - ×ÉÏÍÉÁ
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες από το Σάββατο έως το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ από την Κυριακή το απόγευμα έως τουλάχιστον και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βοριάδες και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Πιο αναλυτικά:
Την Κυριακή 17/01/2016 θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές στα ανατολικά και νότια τμήματα. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι δυτικές, βόρειες και αργότερα κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και αργότερα της Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και αργότερα θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από βορρά σε νότο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 18/01/2016, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπου στα βόρεια θα εκδηλωθεί ολικός παγετός και οι χιονοπτώσεις σε περιοχές κυρίως της ανατολικής κυρίως χώρας με μηδενικό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), αλλά και σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 17-1-2016

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου αργότερα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και νότια και θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας και της Θράκης περιμένουμε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2015. Θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι θυελλώδεις νοτιάδες βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους από βορρά προς νότο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 6 βαθμούς), 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 12 βαθμούς).
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, όπου βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά μετά το απόγευμα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και διαστήματα βελτίωσης στη συνέχεια περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.
Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.