Χιονοπτώσεις και κρύο σε όλη τη χώρα

xionia
Φωτο: Σάββας Αυγητίδης 
Χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αττικής, Ευβοίας, Κυκλάδων και Κρήτης περιμένουμε την Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πολύ ισχυρός παγετός, χωρίς φαινόμενα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -7 έως 8 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -6 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 3 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.
Χιονόνερο στα πεδινά με χιόνι σε μεγάλο μέρος του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο στους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι. Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ν. Ευβοϊκό.
Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Πηγή: paraskhnio.gr