05:17, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Χωρίς αυτοκίνητο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

paralia thessalonikis (6)Οι δράσεις σήμερα, Κυριακή 10 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη έχουν ένα σύνθημα: “Άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι”…
Αρχίζοντας από τις πρωινές ώρες, η Λεωφόρος Νίκης θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα (από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου), στο πλαίσιο της πεζοδρόμησής της που πραγματοποιείται μία φορά το μήνα.pezodromos-nikhs3Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα αμφιδρομηθούν οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου, ώστε να εξυπηρετούνται οι σταθμοί αυτοκινήτων, ενώ θα ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατοδρόμους των οδών Σαλαμίνος και Ν. Κουντουριώτη για τη διευκόλυνση των ποδηλατιστών.
8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
podilato
Το απόγευμα στις 17:00 είναι προγραμματισμένη Ποδηλατοπορεία… Πιο συγκεκριμένα, οι ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου, για να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης και να διαδηλώσουν μαζικά για τα αιτήματά τους. Σημειώνουμε πως η εκδήλωση είναι πανελλαδική και θα λάβει χώρα, ταυτόχρονα, σε 32 πόλεις.
Συμπέρασμα: “Αφήστε σήμερα το αυτοκίνητο στο σπίτι”…
Μ.Ζ.