, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χωρίς… εξέδρες (ξανά) η παρέλαση σε Πυλαία-Χορτιάτη!

panorama_parelasi
Με κάθε επισημότητα και χωρίς τις εξέδρες των επισήμων γιορτάζεται και φέτος στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η διπλή επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και για το ΟΧΙ του 1940. Με τους δημότες, τους πολίτες και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής να στέκονται δίπλα-δίπλα για να χαρούν τις παρελάσεις με τη συμμετοχή της νέας γενιάς της πατρίδα μας!
Τις παρελάσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του δήμου μας σε κάθε δημοτική ενότητα και να χειροκροτήσουν τη νέα γενιά της πατρίδας μας να παρελαύνει στο Πανόραμα, την Πυλαία, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή. Στο Πανόραμα η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί,  το ίδιο και στο Χορτιάτη, όπου θα παρελάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου, της Εξοχής και του Φιλύρου, ενώ στην Πυλαία στις 11.45.
«Τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα, την ιστορική διαδρομή και τον αγώνα τους, τιμούμε τα γεγονότα. Τιμούμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940. Ταυτόχρονα στεκόμαστε δίπλα-δίπλα με ομοψυχία, ομόνοια και ενότητα για να χαρούμε τη νεολαία μας να παρελαύνει με υπερηφάνεια. Για άλλη μια χρονιά χωρίς τις εξέδρες των επισήμων. H οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, ενώ την υλοποίησαν και άλλοι δήμοι στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης για τις φετινές εκδηλώσεις.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.