23:39, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

thessaloniki 1

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κυριακού

Με την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, άρχισαν οι τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον τριπλό εορτασμό της απελευθέρωσής της, του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά το πέρας της δοξολογίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το όνομα της Μακεδονίας ανήκει στους Έλληνες και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν”.

thessaloniki mpoutaris

thessaloniki 2

ag dimitrios

agios dimitrios

patoulidou

Στις 6.30 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, ο πανηγυρικός εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (αίθουσα τελετών) με ομιλητές τον πρύτανη Περικλή Μήτκα και τον καθηγητή και πρώην υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Αύριο, Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα βρίσκεται από αύριο Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου. Στις 6.40 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό.

Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ Σώματος Στρατού και στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί ενώπιόν του η παρέλαση, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την οποία θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις.