, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Χτύπησαν έγκυο, χωρίς γιατρό ο καταυλισμός

Τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ αιτίας της απουσίας γιατρού στον καταυλισμό του Κατσικά αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά και μάλιστα με ένταση.
Δύο από τους πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό, επιτέθηκαν σε μία γυναίκα η οποία βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης και την χτύπησαν.
Με αφόρητους πόνους η κοπέλα, ζήτησε βοήθεια από τους Σαμαρείτες, που βρίσκονται σε καθημερινή βάση στον καταυλισμό, προσφέροντας υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια.
ekav ps2
Εκείνοι προσέτρεξαν όμως δεν μπορούσαν να κάνουν και πάρα πολλά στην περίπτωση της εγκύου, η οποία λόγω της κατάστασής της έπρεπε να τύχει ιατρικής φροντίδας.
Ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ και χρειάστηκε να γίνουν αρκετές διαπραγματεύσεις με το κέντρο για να φτάσει ασθενοφόρο και να μεταφέρει την γυναίκα στο νοσοκομείο.
Όπως τονίζουν όσοι εξακολουθούν να παραμένουν στον καταυλισμό και να συνδράμουν τους εκατοντάδες πρόσφυγες, η ανάγκη ενός οργανωμένου ιατρείου και η μόνιμη παρουσία γιατρού είναι άμεση και επιβεβλημένη.
Τα περιστατικά είναι καθημερινά και φυσικά δεν μπορούν να κριθούν και να αντιμετωπιστούν από τους εθελοντές. Οι εθελοντές, ειδικά του Ερυθρού Σταυρού, βρίσκονται εκεί για να παρέχουν πρώτες βοήθειες, πράγμα που κάνουν από την πρώτη ημέρα και θα συνεχίσουν να το πράττουν.
Από κει και πέρα όμως, θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη ιατρική παρουσία.
ekav pr3
epiruspost.gr