, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ν.Μαρμαρά – Στάχτη 1.500 στρέμματα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

f3
Συναγερμός  σήμανε το μεσημέρι  στην πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Χοντρή Ράχη, στον Μαρμαρά Χαλκιδικής.Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Τζίτζιος κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα.
20:30
Υπό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά. Αυτήν την ώρα παραμένουν περιμετρικά του μετώπου όλες οι επίγειες δυνάμεις καθως υπάρχουν μικρές εστίες μέσα στην καμένη έκταση και γίνονται παρεμβάσεις κατάσβεσης. Οι δυνάμεις θα μείνουν όλο το βράδυ στα σημεία, γιατί οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή 6 με 7 μποφόρ.
Από την πύρινη λαίλαπα έχουν καεί 1.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, λυόμενες κατοικίες στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, καθώς και ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο που λειτουργούσε παλαιότερα ως κέντρο διασκέδασης.
17:40
Οι ρίψεις νερού έφεραν αποτελέσματα και η πυρκαγιά στο Ν.Μαρμαρά, που μαίνεται από το μεσημέρι, βαίνει προς έλεγχο.
 

17:15
Τα εναέρια μέσα ακόμη επιχειρούν καθώς λόγο των ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει φόβος αναζωπυρώσεων, ωστόσο η φωτιά φαίνεται πως τίθεται υπο μερικό έλεγχο. Η φωτιά έκαψε ελαιόδενδρα ,  και χαμηλή βλάστηση αλλά και κάποιους  βοηθητικούς χώρους  του ξενοδοχείου Παρτο Καρράς  που βρίσκονταν μακριά απο την ξενοδοχειακή μονάδα .
Η πυρκαγιά όπως φαίνεται από την χερσόνησο της Κασσάνδρας

 
Στις 16:25
Kάηκαν λυόμενες εργατικές κατοικίες του Πόρτο Καρράς, οι οποίες είναι μακριά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ η φωτιά έφτασε μέχρι και τον βιολογικό σταθμό ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Ψηλογιάννης, μιλώντας στο halkidikinews.gr . Ο  Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος τόνισε ότι η μεγαλύτερη έκταση της φωτιά καίει χωράφια, κυρίως με ελιές, αν και έχει εξαπλωθεί και δασική έκταση, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί που υπάρχουν σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, δυσκολεύουν το έργο των Πυροσβεστών.Μιλώντας στο halkidikifocus ανέφερε ότι υπάρχουν στην περιοχή όλα τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας, ενώ αναμένεται και ένα ακόμη από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Νεότερη εξέλιξη
Στην περιοχή έσπευσε σύσσωμη η πυροσβεστική δύναμη του Ν. Μαρμαρά, ενώ αυτήν την ώρα έρχονται ενισχύσεις από τον Πολύγυρο.

Στις 14:25:

Και καναντέρ στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος. Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν το δρόμο που οδηγεί από τη Νικήτη στο Νέο Μαρμαρά. Η πρόσβαση στη νότια Σιθωνία έχει αποκλειστεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Φωτιά Μαρμαράς Καναντέρ
Φωτιά Μαρμαράς Καναντέρ 2
f1 f2

Φωτιά Μαρμαράς 4
Πηγή αυτής της φωτογραφίας: halkidikinews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.