, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ύποπτοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη!

astynomia-660x300
Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων για τζιχάντ στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, με τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες, καταγωγής από τη Βοσνία και την Υεμένη αντιστοίχως, ήταν κάτοχοι σουηδικών διαβατηρίων και είχαν εισέλθει νόμιμα στη χώρα, συνελήφθησαν όμως για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άντρες έφτασαν στη χώρα μας αεροπορικώς και συνέχισαν το ταξίδι τους οδικώς, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως την Αλεξανδρούπολη.
Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν ήδη κακουργηματικές κατηγορίες (σύμφωνα με πληροφορίες για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό την προμήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων), ωστόσο εξετάζονται περαιτέρω στο πλαίσιο πανευρωπαϊκών πληροφοριών περί τζιχαντιστών.
Στις έρευνες έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ.
Όπως μετέδωσε το Mega, o ένας εξ αυτών είναι ένας 29χρονος βοσνιακής καταγωγής, με σουηδικό διαβατήριο, ο οποίος το 2005 στη Βοσνία είχε συλληφθεί γιατί έπειτα από έρευνα που είχαν κάνει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στο σπίτι του είχαν εντοπίσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, μία ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο.
Στο βίντεο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εμφανιζόταν να απειλεί με τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και στο Λευκό Οίκο.
Από την ανάλυση του βίντεο, τότε, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον 29χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση.
Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι η σύλληψή του είχε προκαλέσει κινητοποίηση των αρχών σε Αγγλία, Γαλλία Βέλγιο, οι σουηδικές αρχές τον αποφυλάκισαν με την έκτιση μέρους της ποινής του.
Όπως μετέδωσε ο BHMA FM, o 29χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι έμεινε στην Αθήνα δύο ημέρες, και μετά αναχώρησε με ΚΤΕΛ για την Αλεξανδρούπολη όπου θα έκανε τουριστική επίσκεψη στους Κήπους.
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών συσκευών που βρέθηκαν στην κατοχή του και εκτιμούν ότι ταξίδευε με τελικό προορισμό την Τουρκία ή την Συρία.
Πηγή: in.gr

#Tags: Συρία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.