, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς μισθοδοσίας και τους εργαζόμενους στις εταιρείες του

Προσπάθεια για την αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, των τραπεζικών λογαριασμών, των θυρίδων κ.λπ. που ενδεχομένως διαθέτει ως πληρεξούσιος ή συνδικαιούχος καταβάλλει μέσω των δικηγόρων τουογνωστός τηλεοπτικός παραγωγός-παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα μετά τον έλεγχο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το 73σέλιδο πόρισμα που συνέταξε ο επικεφαλής της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτης βρίσκεται ήδη στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα και έχει συσχετιστεί με την άλλη δικογραφία σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού, που παραμένει ανοικτή με αφορμή μια ανώνυμη καταγγελία από το 2021.Το πόρισμα κάνει λόγο για «συντονισμένη και διαρκή εγκληματική δράση» των εμπλεκόμενων προσώπων με «διευθύνοντα» τον τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος φέρεται να είχε συστήσει τουλάχιστον 24 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, χρησιμοποιώντας σε κάποιες από αυτές ως «μπροστινό» έναν λογιστή και έναν ανύπαρκτο διαχειριστή, με σκοπό την κατάχρηση των χρημάτων του ελληνικού Δημοσίου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί πάντως ότι με τη διάταξη του κ. Βουρλιώτη εξαιρούνται της δέσμευσηςοιλογαριασμοί μισθοδοσίας των εργαζομένων στις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού αλλά και εκείνοι που αφορούν την κάλυψητης λειτουργίας τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.