, Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα και για την Κεντρική Μακεδονία

pyrkagia-purosvestikh1

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς εξέδωσε για σήμερα, Κυριακή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, για 11 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες είναι:

– Περιφέρεια Αττικής και Νήσων (Δυτική Αττική και Νήσος Κύθηρα)
– Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής)
– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
– Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου
– Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
– Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
– Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
– Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
– Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (Πάτρα, Αίγιο)
– Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (Αμαλιάδα)
– Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.