, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ζακ Κωστόπουλος: “Ξώφαλτσα τα χτυπήματά μου, ήθελα να τον φοβερίσω”, είπε ο κοσμηματοπώλης στην απολογία του

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στο κατάστημά του το Σεπτέμβριο του 2018, όταν ο Ζακ Κωστόπουλος είχε εισέλθει σε αυτό και λίγο αργότερα κείτονταν αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, παρουσίασε σήμερα, κατά τη διάρκεια της απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο πρώτος εκ των έξι συνολικά κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο 77χρονος κοσμηματοπώλης.

Κατά την απολογία του, ενώπιον δικαστών και ενόρκων, ο εν λόγω κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα χτυπήματα που κατάφερε στο 33χρονο θύμα δεν ήταν «σοβαρά» και υποστήριξε πως μοναδικός του σκοπός εκείνες τις στιγμές ήταν να «φοβερίσει» τον Ζακ Κωστόπουλο και να τον κρατήσει μέσα στο κοσμηματοπωλείο του μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο 33χρονος, δεν είχε κλέψει κάτι από το μαγαζί του, πλην όμως, όπως είπε, κρατούσε μαχαίρι το οποίο « κουνούσε μέσα στο κοσμηματοπωλείο σε έξαλλη κατάσταση».

Μάλιστα, όπως είπε εκείνες τις στιγμές ο ίδιος βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ και ήταν φοβισμένος από τη θέα του μαχαιριού του. Από το μυαλό του δεν πέρασε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η σκέψη να προσπαθήσει να μιλήσει στο θύμα ώστε να το ηρεμήσει, ή να το αφήσει εντός του καταστήματος. Ακόμη, ανέφερε ότι κλωτσιές που έριξε στο κεφάλι του 33χρονου δεν θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες γιατί ήταν… «ξώφαλτσες».

Μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί. Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

 • Πρόεδρος: Πως «ζυγίζετε» αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του; Ποια η διαφορά;
 • Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.
 • Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;
 • Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα….
 • Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;
 • Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…
 • Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;
 • Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.
 • Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε….
 • Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που το προσπάθησα να τον κρατήσω…..
 • Πάρεδρος: Επιτεθήκανε στο κεφάλι σε ένα ευπαθές σημείο. Αυτό εξετάζουμε…
 • Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω να έρθει η αστυνομία. Γιατί να τον σκοτώσω; Να γίνει τί;

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.